petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeFejst bo :)

Fejst bo :)

Čeprav je počitnic konec je na morju še precej poletno. Temperatura vode je 24 stopinj, ozračje se bo ogrelo blizu 30 stopinj. V vzhodni Sloveniji in na Primorskem bo sobota sončna. Drugod bodo sonce pogosto zakrivali oblaki. Največ oblačnosti bo na Gorenjskem in v Posočju, kjer popoldne ni povsem izključena kakšna kaplja dežja. Tako kot v preteklih dneh bo tudi jutri najtopleje na Primorskem. Na Goriškem se bo ogrelo do 29 st. C, dve stopinji manj bosta ob morju. Drugod bo od 22 do 25 st. C.

Začetek septembra je nekakšen vrhunec planinske sezone, saj je vreme bolj prijazno oz. je manjša verjetnost za nastanek močnih neviht. Jutri sredi dneva se bo marsikatero pobočje zavilo v oblake in popoldne bo lahko predvsem v Julijskih Alpah ter v zahodnih Karavankah nastala kakšna kratkotrajna ploha. Izrazitejšega vetra ne bo. Pihali bodo le šibki lokalni vetrovi.

Nedelja se bo v alpskem svetu začela z meglo ali nizko oblačnostjo, ki se bo dopoldne večinoma razkrojila. Drugod bo že od jutra sončno, popoldne bo na nebu le nekaj plitvih kopastih oblakov. Veliko sončnega vremena bomo imeli tudi v prihodnjem tednu. V ponedeljek bomo še pod vplivom vzhodnega vetra, zato bo najtopleje na Primorskem, v nadaljevanju tedna, ko bo zapihal JZ-dnik, pa se bo težišče najvišjih temperatur pomaknilo nad vzhodno Slovenijo. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča