FOTO: Na Vahti prvi turnir nepogrešljivih, najboljših

0
3208

Nepogrešljivi v nesrečah so reševalci Nujne medicinske pomoči, ki so poleg gasilcev in policistov prvi, ki pridejo na kraj manj prijetnih dogodkov. Njihova nesebičnost, profesionalnost in seveda strokovnost je neprecenljiva. Vse to vemo vsi, ki smo se kdaj znašli v razmerah, zelo resnih in smo bili deležni njihove pomoči.

Ampak, te isti mojstri, mojstrice nesebičnosti, srca in tako naprej, so si letos končno, koooončno omislili povsem drugačno stresno sobivanje, pa čeprav so bili skupaj. Tokrat so na športnem igrišču reševali vsak svojo mrežo oz. gol. 😉 To soboto so namreč na Vahti pripravili prvi ‘Nogometni turnir intervencijskih služb Novo mesto 2019.’

Nastal je na pobudo Andreja Levstika, reševalca iz NMP Novo mesto, skupaj s sodelavci pa so se potrudili po svojih najboljših močeh in projekt tudi uspešno udejanili. Udeležilo se ga je sedem ekip, večinoma iz Dolenjske in Posavja, Gorenjsko pa so zastopali škofjeloški reševalci.

Namen turnirja je predvsem druženje in krepitev medsebojnih odnosov intervencijskih služb, saj se na intervencijah redno srečujejo in sodelujejo, zato so tovrstna druženja dobrodošla. A, ker je bil turnir, na igrišču ni manjkalo drugega, borbenega, temperamenta.

Zmagala je ekipa NMP Sevnica, ki je v finalu premagala ekipo NMP Krško (5:2). Tretje mesto so osvojili GRC Novo mesto, ki so po 11m premagali ekipo NMP Novo mesto. Ob koncu prvega, zagotovo pa ne zadnjega turnirja, je sledila podelitev pokalov, ki sta jih podelila vodja reševalne službe Novo mesto Aleš Jakše in pomočnik direktorice za zdravstveno nego Peter Černe. (Sandi Radovanovič)
Naj bo takšnih srečanj še več. In ko bo naslednji turnir, nam sporočite, da bomo takrat bolj previdni in dosledni oz uvidevni do Vašega poklica, saj vemo, da s svojo profesionalnostjo in našo razvajenostjo, posredujete tudi takrat, ko to sploh nebi bilo potrebno.
(foto: Sandi Radovanovič)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj