Filip prevzema krmilo članske ekipe Adria Mobil

0
626

Novi športni direktor kontinentalne ekipe Adria Mobil je Branko Filip, nekdanji vrhunski tekmovalec, po koncu tekmovalne kariere pa sprva vodja novomeškega mladinskega programa, kasneje pa trener in športni direktor različnih tujih ekip. V Adrio Mobil se vrača z visokimi ambicijami, njegova vloga pa ne bo omejena le na člansko ekipo.

Branko Filip je v sezoni 1998 zmagal na dirki Po Sloveniji ter leto pozneje osvojil še naslov članskega prvaka v vožnji na čas in si z odličnimi nastopi priboril mesto v takrat eni izmed največjih svetovnih ekip. Po sezoni 2002 v kateri je vozil za slovensko zvezdniško zasedbo Perutnina Ptuj – Krka – Telekom Slovenije je sicer res zaključil tekmovalno kariero, a se praktično takoj posvetil trenerskemu delu. Sprva je delal v domačem klubu, nato pa služboval v Katarju in Turčiji. Z vrnitvijo v domači klub prihaja nova energija, znanje in izkušnje, ki so potrebne za vodenje prevetrene in osvežene članske vrste.

Branko Filip: “Zelo sem ponosen in počaščen, da bom vodil člansko ekipo Adria Mobil. V kolesarski karieri sem tekmoval v vseh kategorijah novomeškega kolesarskega kluba ter spoznal vrednote in odgovornost nošenja Adriinega dresa. Kot tekmovalec in trener sem deloval tudi v tujini, kjer sem pridobil dodatna znanja in ogromno prijateljev.

Zdaj se vračam v Novo mesto, kjer bo ena izmed prioritet razvoj domačih mladih kolesarjev – želim si izpopolniti kolesarje, da bodo rezultatsko zanimivi za ekipe svetovnega razreda. Ekipa Adrie Mobil mora biti v vrhu evropskega kontinentalnega razreda in vodilna v regiji. Ogromen poudarek bom posvečal delovanju na velodromu z dolgoročno strategijo.

Filip prevzema krmilo članske ekipe Adria MobilGlavni tekmovalni cilj v naslednji sezoni bo vsekakor dirka Po Sloveniji, trenutno razmišljam, da se bolj osredotočimo na etapne uvrstitve. Kvaliteta kolesarjev na dirki Po Sloveniji je na najvišjem nivoju, zato bi se zadovoljil z uvrstitvijo na zmagovalne stopničke v etapi ter kolesarjem med prvo deseterico v generalnem seštevku. Naslednji teden se dobimo s kolesarji na spoznavnih pripravah, kjer se bomo pogovorili o strategiji in osebnih ciljih za naslednjo sezono. Ena izmed večjih sprememb bo, da bo ekipa opravila več skupnih treningov, večji poudarek bo na tehnično – taktičnih zaključkih s skupinskim sprintom ter vožnji na čas. Kolesarje, ki bodo naslednje leto zastopali člansko ekipo Adrie Mobil bomo predstavili v naslednjih dneh.
Predsednici Kolesarskega kluba Adria Mobil Mojci Novak in direktorju Bogdanu Finku se zahvaljujem za zaupanje, ki so mi ga izkazali z vodenjem članske ekipe.”

Direktor kluba Bogdan Fink je bo tem povedal: “Veseli nas, da smo sodelovanje za naslednjo sezono sklenili z Brankotom Filipom, ki ima ogromno trenerskega znanja, poleg vsega pa je še vzgojen v domačem novomeškem klubu. Kot kolesar je med drugim zmagal tudi dirko Po Sloveniji. Branko je bil pred leti že trener mladinskega pogona v KK Adria Mobil, potem pa se je odločil za izobraževanje na Mednarodni kolesarski zvezi UCI. Trenerska pot ga je vodila po različnih kontinentih, zadnja leta je deloval v Turčiji. S svojim trenerskim znanjem v sezoni 2019 prevzema ne samo člansko ekipo, ampak koordinira delo vseh selekcij v klubu. Pomemben del njegova dela bodo tudi treningi na obnovljenem velodromu.”

Dosedanji športni direktor Srečko Glivar bo še naprej deloval v klub, a na drugih programih. Srečku se zahvaljujemo za vso vloženo energijo v pretekli sezoni, v kateri so kolesarji Adrie Mobil dosegli številne izjemne rezultate.

Oba današnja sogovornika sta omenila obnovljeni velodrom, ki je izrednega pomena za klub in nasploh slovensko kolesarsko sceno. Na objektu potekajo še zadnja dela, uradna otvoritev nove pridobitve bo 17. novembra. (KK Adria Mobil)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj