Finale se nadaljuje, poraz Krke (79:89)

0
215

Košarkarji Krke so imeli priložnost osvojiti naslov državnega prvaka, a so četrto tekmo proti Olimpiji izgubili. Izid je bil 79:89. Ljubljančani so v zmagah tako izenačili na 2:2. Tudi sicer so bili Ljubljančani na tekmi bolj zbrani in tekmo dobili, krkaši pa so naredili preveč napak. Ljubljančani so na tekmi trikrat vodili za 10 točk, Krka je imela največje vodstvo za pet točk. Peta, odločilna finalna tekma, bo v torek, ob 18. uri, v ljubljanskih Stožicah.

Po tretji četrtini, ki jo je silovito začela Krka in povedla, se je slednja končala z vodstvom Olimpije s 66:63. Prvi polčas je dobila ljubljanska Olimpija, ki je v drugi četrtini po prihodu Špana v igro odigrala odlično in naredila delni izid 14:2. Olimpija je povedla za 10 točk (28:18) in prednost so polčasa ohranjala. Novomeščani so v prvem polčasu izgubili 11 žog. Polčas 40:49.

Prvo četrtino proti Olimpiji so dobili krkaši s 23:21. Novomeščani so sploh prvič povedli dobro minuto pred koncem četrtine, ko je bil trikrat uspešen Jošilo, zadel je tudi dve trojki. V zadnjih sekundah je za tri točke zadel tudi Kovačevič.

Novomeščani proti ljubljanski Olimpiji vodijo v zmagah z 2:1. Tekma se je začela ob 20. uri, v dvorani Leona Štuklja. Ljubljančani se borijo za 17. naslov državnih prvakov, Krka pa za osmega. Sodelujte v spletni anketi na naslovnici.

(foto: FB KK KRKA)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj