torek, 18 junija, 2024
DomaLokalnoFNP: Drevi koncert Ahmeda Burića

FNP: Drevi koncert Ahmeda Burića

Nadaljuje se Festival novomeško poletje. Drevi vabijo na koncert Ahmeda Burića, ki bo ob 21. uri na novomeškem Glavnem trgu oz. v primeru dežja v Galeriji Simulaker. Vstop je prost.

Sin pustinje (Sin puščave) je novi album Ahmeda Burića, sarajevskega pesnika in prozaista z izrazitim baritonom, ki pa ga imamo Novomeščani tudi malo za svojega, saj je tu v letih gostovanja spletel številna prijateljstva in že vrsto let sodeluje tudi z založbo Goga.

Na svoji glasbeni avanturi se mu bo pridružil pevec, instrumentalist in raziskovalec sevdaha Damir Imamović. V govorjeni obliki na plošči nastopajo znani glasbeniki iz regije (jazz-fusion kitarist Toni Kitanovski, basist Ivan Mihajlović, tolkalist Nenad Kovačić, trobentač Benjamin Drijenčić  ter bobnar Goran Milošević), govori pa o doživljanju in interpretaciji glasbe. Poezija povzema različne interese in veščine umetnikov, ki smo jih doslej poznali iz drugih žanrov. Sin pustinje je balkanski puščavski blues, poudarjen in umirjen z duhom časa, poezija in glasba, izgovorjena in odigrana z drugimi sredstvi. Delo, za katerega verjamemo, da ne bo pustilo ravnodušnih niti najzahtevnejših ušes poslušalcev. Zato se pustite zapeljati na jug!

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča