FNP: Drevi Luto, Krt, Parliament Attack

0
46

Nadaljuje se Festival novomeško poletje. Drevi ob 19.45 uri ne zamudite koncerta novomeškega oz. dolenjskega trojčka. Na odru pred Knjigarno Goga (Glavni trg, Novo mesto) bodo nastopili novomeška skupina Luto, Andrej Barbič Krt in Parliament Attack. Vstop je prost.

Novomeška skupina LUTO, ki jo sestavljajo bivši člani zasedbe Kill Kennny, se znova vrača na odre! Po ‘korona’ pavzi predstavljajo nov material, ki bo izšel tudi na plošči, ki jo producira Tomislav Jovanović – Tokac. Poleg novih pesmi na koncertu ne bo manjkalo tudi starih, ki se bodo na nosilec zvoka zabeležile kot »bonus tracki«. Skratka, Luto predstavlja še drugo mehkejšo stran, ki je doslej še nismo slišali.

Andrej Barbič Krt je socialno angažiran glasbenik, ki skozi alternativne glasbene pristope opozarja na razčlovečenje družbe. Je član mnogih rockenrol-punk zasedb (Podžllejbn, Tavžntroža, Stara šula, El Kachon), zadnje dve leti pa s skladbami Triler 7, Človek spomina ter & zadnjo – Mine led stopa po samostojni avtorski poti. Krt je in bo vedno uporni človek z močnim moralnim kompasom, ki ga je žal (sploh zadnje čase) izgubil prenekateri Zemljan. Zato mu prisluhnimo – jasno in glasno.

Parliament Attack so … odvisno koga vprašaš:
Po napornem in medijsko izpostavljenem razhodu z enim od ustanovnih članov skupine Parliament Attack končno zapuščajo rumene strani in se po nekaj priložnostnih avanturah z različnimi tolkalisti (Izštekani na Valu 202, Otvoritev Tedna ljubiteljske kulture) na odre vračajo s prav tako vrhunskim (in mlajšim) bobnarjem Filipom Fratino. To bo njihov prvi skupni nastop in tudi prvi pravi, torej odrsko-nažigaški špil od začetka tistega usodnega leta 2020.