četrtek, 9 maja, 2024
DomaLokalnoFNP: Koncert Roberta Petana in solidarnost

FNP: Koncert Roberta Petana in solidarnost

Nadaljuje se Festival novomeško poletje, ki pa bo drevi ob odlični glasbi tudi dobrodelen. V duhu solidarnosti bomo ves izkupiček od prostovoljnih prispevkov, ki jih bomo zbrali na današnjem koncertu Roberta Petana v Parku Rastoče knjige pri Knjižnici Mirana Jarca, namenili za pomoč prizadetim v poplavah. Na prizorišču bo mogoče kupiti tudi dobrodelne majčke Društva za zaščito živali Novo mesto s sporočilnimi slogani na temo zaščite živali. Glasba je sama po sebi brezmejna. Naj nas poveže v ljubezni, prijateljstvu in medčloveški pomoči.

Lepo vabljeni danes, 16. avgusta, ob 20. uri.

ROBERT PETAN: »Muskonter si po duši, po srcu in popoldne.« Ena od njegovih kantavtorskih skladb gre nekako v smislu ”znajdemo se v vsem, v komadih in v skladbah, solze brišemo in na pogrebih in na svatbah, špilamo za vse, za črne in za blonde, čiribiribele in diridiridonde.”

Po nešteto koncertih, špilih, čagah, feštah, porokah, pogrebih, slavjih, fantovščinah in dobesedno vsem, kar pride vmes, je stopil v ospredje. Pozneje je začel razkrivati vse, kar so mu leta igranja pustila nekje v malih možganih – s svojimi duhovitimi in odkritimi kantavtorskimi besedili se je leta 2019 udeležil slovenskega kantavtorskega festivala Kantfest in prejel zlato kanto tako od občinstva kot tudi od strokovne žirije. Od takrat je nastopil že v kultni oddaji Izštekani z Juretom Longyko, pa na Izštekanih 10 v Kinu Šiška, trenutno pa ga lahko gledamo v satirični oddaji Kaj dogaja na Televiziji Slovenija. Pravi, da v Novo mesto prihaja z veseljem, saj je tu obiskoval ne le eno, temveč kar dve srednji šoli, le da tokrat ne pride z avtobusom.

Kot gostja, ki nam bo s svojim izjemnim petjem malce omilila Robertov naval besed, z njim prihaja odlična pevka Maja Weiss. Slišali boste lahko njegove hudomušne kantavtorske skladbe, nekaj avtorskih, ki jih bo odpela Maja, in nekaj zimzelenih iz zakladnice slovenskih popevk.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča