ponedeljek, 22 aprila, 2024
DomaLokalnoFNP: Z Rudijem Bučarjem do vročice poletja

FNP: Z Rudijem Bučarjem do vročice poletja

Minulo soboto, 26. avgusta, je na razprodanih Muzejskih vrtovih v sklopu Festivala novomeško poletje Rudi Bučar z Bando uprizoril pravi mali spektakel in navdušil domačo publiko, ki je z njim tudi ubrano zapela. Od Rudijevih v srce segajočih balad, do čisto prave istrske žurke so nas popeljali izjemni glasbeniki: Rudi Bučar, Marko Hrvatin, Jan Baruca, Mitja Bobič, Tomaž Boškin, Goran Krmac, Simon Markežič in Marko Toškan. Istrski trubadur, ki s svojim glasbenim ustvarjanjem plemeniti istrsko kulturno dediščino, je na avgustovski finale Festivala novomeško poletje pripeljal veliko toplega sonca. Sonca od tam, kjer rastejo tisti ljudje, ki pojejo in plešejo in tudi odlično igrajo!

Za nami je že 6 odličnih koncertnih večerov: Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor, Aleksander Mežek, Bilbi, Ahmed Burić, Robert Petan in Rudi Bučar in Banda, enega  – Tamaro Obrovac Transhistria Ensemble pa smo zaradi julijske vremenske ujme prestavili na 14. september.

Zelo nas veseli, da letos beležimo izjemen obisk na vseh koncertnih prizoriščih: v Parku Rastoče knjige, na Glavnem trgu in na obeh, že dan prej razprodanih koncertih na Muzejskih vrtovih. Za zaupanje se vam, dragi obiskovalci, iz srca zahvaljujemo in – gremo naprej! 🙂 (Ekipa Festivala novomeško poletje)

(foto: Alen Zulić)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča