petek, 19 aprila, 2024
DomaŠportFOTO: 18. Pokal Novega mesta v judu

FOTO: 18. Pokal Novega mesta v judu

V soboto 13. maja je v Športni dvorani Marof potekalo tradicionalno tekmovanje v judu za otroke. V starostnih kategorijah U8, U10, U12 in U14 je nastopilo je 235 judoistov iz 21. judo klubov iz Slovenije in Hrvaške. Športno društvo Bushido tekmovanje, ki šteje za Slovenski pokal, organizira pod okriljem Judo zveze Slovenije. Prireditev pa spada tudi v sklop športnih tekmovanj v okviru 16. Rudolfovih tednov športa v MO Novo mesto.

Domači tekmovalci Športnega društva Bushido so nastopili odlično. V kategoriji starejših dečkov do 38 kg je Tomislav Borojević osvojil 2. mesto, Mark Cvelbar pa 3. mesto. Miha Gracel je bil kategoriji do 55 kg.

V starostni kategoriji mlajših dečkov sta prvi mesti osvojila Jakob Zemljič in Tilen Bele. Jakob je nastopil v težnostni kategoriji do 32 kg. S pravilnim pristopom je po vrsti premagal Matevža Perparja iz Impola, nato Ljubljančana Tineta Severa ter v finalu, z zelo lepim metom za ippon še Frana Petrica iz Velenja. V isti kategoriji je Jakob Zupančič osvojil 3. mesto. Zanj je bil v polfinalu premočen Fran Petric.

V kategoriji do 35 kg je izjemno učinkovite borbe prikazal Jan Luka Čutura. Do finala je gladko, z meti za ippon ali končnim prijemom, premagal Ambroža Kristana, Danijela Brenceta in Noela Samardžijo. V finalnem dvoboju pa je žal moral priznati premoč Zakharju Kholodovu iz Komende.

V kategoriji do 55 kg je Nejc Mohar v polfinalu učinkovito premagal Krčana Urha Lukiča. V finalnem dvoboju pa je do polovice dvoboja zelo dobro napadal nasprotnika potem pa žal padel za wazari. Tilen Bele je v finalu suvereno premagal Lovra Urbanca iz ljubljanskega Tatamija. Zelo dobro je v kategoriji mlajših deklic do 36 kg nastopila Ota Masnik in osvojila 3. mesto.

Med cicibani so se Bushidovci odlično odrezali. Najbolj suvereno je 1. mesto osvojil Luka Mohar. Kot za stavo je z lepimi meti učinkovito premagal štiri nasprotnike. Zmagovalca v svoji kategoriji sta postala še Vid Vidic Pešič ter Miloš Tutnjević. Seljak Tjaš osvojil 2. mesto, Jan Čafarin je bil 5.

Med najmlajšimi, v kategoriji U8 sta zmagovalca postala Mark Mohar in Tim Gerdenc. 2. mesta sta osvojila Nejc Vovko in Masnik Nace, 3. mesta pa Nuša Medic, Val Mihael Čutura, Patrik Primc in Marsel Udovč. Oliver Udovč je osvojil 5. mesto.

V ekipni razvrstitvi je zmagala ekipa Judo kluba Tatami iz Ljubljane, drugo mesto so osvojili domačini Športnega društva Bushido tretje pa Društvo borilnih veščin Komenda.

Za najboljša tekmovalca na Pokalu novega mesta v judu 2023 sta bila proglašena Maksim Cerjak iz judo kluba Bežigrad in Hana Medić iz TVD Partizan Jesenice. Prejela sta zelo lepa pokala Športne zveze Novo mesto.

(foto: ŠD Bushido Nm)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča