FOTO: 2. Castle Kolpa Music Festival

0
429
Letošnji, 2. Castle Kolpa Music Festival, ki bo že od te srede, 31. julija do 4. avgusta v Fari v Kostelu, bo enkratno doživetje, ki ga ne smete zamuditi! Na njem se boste lahko zabavali in uživali ob kar 30 glasbenih skupinah in 20 didžejih, ki prihajajo iz številnih držav, seveda pa ne bodo manjkali tudi domači, dobro znani izvajalci: Siddharta, Parni valjak, DJ Umek, Pankrti, Goran Bare & Majke, Psihomodo Pop, Asian Dub Foundation, Skindred, Soulfly, DUB FX, Inner Cirle, Elvis Jackson, Sander Van Doorn, Jay Hardway in mnogi drugi. V naravnih danostih prekrasne kostelske občine bodo v organizacijiIntalite d.o.o, ki je znan po vrhunski koncertni in festivalski tehniki, tako tudi letos ponudili vrhunski festivalski spektakel za mlade in mlade po srcu na kar treh odrihDragon Stageu, Arena Experience in Odru na plaži, glasbeni program pa bo potekal še na dveh manjših. Tako bo na voljo kar 5 prizorišč, največji,glavni oder Dragon Stage pa bo velik kar 35 x 16 metrov (560 kvadratnih metrov!), vseh odrskih led ekranov bo za kar 130 kvadratnih metrov (na kar treh odrih), kar okoli 300 odrskih luči (od tega 150 moving headov), na festivalu pa bo za vaše ugodje, varnost in udobje skrbelo kar okoli 250 ljudi! Tudi letos pa se vstopnice prodajajo največ v Sloveniji, nato na Hrvaškem, v Avstriji, Italiji, na Madžarskem, v Nemčiiji, organizatorji pa so zabeležili povpraševanje tudi v Skandinaviji.
 
Kako odlično je bilo lani si lahko ogledate v galeriji spodaj. 
Med obilico izjemnih glasbenih skupin in didžejev pa se boste lahko zaposlili tudi zakro jogo, lahko si boste ogledali dokumentarne glasbene filme slovenskih skupin v Kinu na prostem, se pomerili v nogometu in odbojki, se v sproščenem vzdušju naučili česa novega na kreativnih delavnicah in se seveda kopali v prekrasni reki Kolpi ali pa le poležavali in se družili na plaži, v kampu in na prizorišču. Za dodatno dobro voljo in smeh bodo poskrbeli znani stand up komikiAdmir Baltić – Žuti (Slaba družba), Klemen Bečan (18+), Jan Kreuzer (Pušenje v dolini šentflorjanski), ogledali pa si boste lahko tudi Impro show: Improleptika. Seveda pa bo na izjemno lepo urejenem prizorišču na voljo bogata ponudba hrane in pijače, različne igre in še in še!

 

FOTO: 2. Castle Kolpa Music Festival

Že naslednji dan, v četrtek 1. avgusta, boste poleg številnih spremljevalnih dogodkov, na Dragon Stageu videli in slišali vrhunske avstralske DUB FX, slovito britansko heavy metal skupino Skindread (VB), izjemni slovenski skupini Elvis Jackson in Noctiferia, hrvaške legendarne rokerje Goran Bare & Majke in paIrdorath. Na Arena Experience odru bo ta večer kraljeval razvpiti nizozemski didžej Sander Van Doorn, nastopili pa bodo tudi Jimmy Clash, Petar Dundov, Sasha Mikac, Arsello in drugi.

Petkov večer, 2. avgusta, bodo Dragon Stageu zaznamovali nastopi domačih rock velikanov Siddharta, jamajške reggae skupine Inner Circle, slovito hrvaške Psihomodo Pop, vsem znane domače punk rock legende Pankrti, nato Multiballin Back Ivy, na elektronskem odru Arena Experience pa bo nastopil sloviti Jay Hardway, ob njem pa Galoski, Avadox, Saberz, Sid Cisse in drugi.

Sobotni (3. avgust) veliki finale festivalskega programa bo na glavnem odru, Dragon Stageu, pripadel sloviti hrvaški skupini Parni Valjak, ameriški metal skupini Soulfly z razvpitim Maxom Cavalero (znanim tudi iz skupine Sepultura),sloviti angleški rapcore, dub, dancehall in ragga skupini Asian Dub Foundation,nato La Fanfarria Del Capitan (Argentina), Captain Morgan’s Revenge in Jaja Bojz. Arena Experience pa bo gostila slovitega domačega, svetovno znanega didžeja Umeka, ob njem pa bodo nastopili še Sylvain, Veztax, Wattex, TGW, Busta Row in drugi.

Že lanska izkušnja je pokazala odlično sodelovanje organizatorjev in lokalne skupnosti, poleg tega pa je začrtal nove smernice v slovenski festivalski sceni! Kot »camping festival«, vam Castle Kolpa Music festival ponuja kampiranje ob reki Kolpi v lepo urejenem kampu in glamping vasi. Preverite več možnosti (CAMP STANDARD, CAMP COMFORT all inclusive, CAMP COMFORT all inclusive + PARKING, CAMP PREMIUM in CAMP GLAMPING). Organizacija festivala kot tudi Glavni oder (Dragon Stage) bodo tudi letos prava paša za oči in v užitek obiskovalcem, saj se obeta resnično velik in profesionalen oder, kot se spodobi za vse velike skupine, ki bodo nastopile na njem, kot tudi tiste nekoliko mlajše, ki jim bo nastop na tem odru zagotovo ostal v odličnem spominu. Na festivalu bodo na programu tudi monokomedije, predstav, delavnice in športne igre. Festival ponuja tudi vrhunsko kulinariko in je ekološko usmerjen. Ponudil bo kvalitetno preživet prosti čas, kjer boste lahko spoznali veliko novih ljudi, prijateljev, kot tudi prekrasno naravo in seveda odlično glasbo na vrhunsko opremljenih odrih.

Nekaj fotografij z lanskega pozitivnega utripa ob Kolpi.

(foto: Robert Kokol/Foto Asja)

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj