petek, 26 aprila, 2024
DomaŠportFOTO: 31 odličji za Kempo Arnis Federacijo Nm

FOTO: 31 odličji za Kempo Arnis Federacijo Nm

156 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske se je včeraj pomerilo v Sevnici na turnirju Tanin open. Barve Kempo Arnis Federacije, šole borilnih veščin Boruta Kincla iz Novega mesta, je zastopalo 26 mladih borcev, skupaj pa so si prislužili kar 31 medalj.

V Katah so si v svoji kategoriji priborili Zlato: Nuša Kušljan, Anastasia Tukić. Srebrno: Maj Štukelj, Eva Podkrižnik. Bronasto: Lovro Šavelj.

V borbah so slavili: Zlata: Maša Vodopivec, Rija Kincl, Danilo Mišič, Ula Špan Ivka, Maks Perme. Srebrna: Marcel Kos, Maj Štukelj, Nace Kušljan, Črt Žičkar, Enej Eberlinc, Taja Batagelj, Val Eberlinc. Bronasta: Rey Mars Poreber, Lian Mars Poreber, Davor Gocev, Lovro Šavelj, Lan Hudovornik, Erika Mlakar, Nika Lovše, Anastasia Tukić, Klara Špan, Pia Čopi.

Tameshiwari: Zlata: Maša Vodopivec Bronasta: Nuša Kušljan, Rija Kincl, Nace Kušljan.

A kar šteje še več kot medalja, so izkušnje. Otroci so pokazali ekipni in športni duh. Po težkem udarcu ali premoči nasprotnika oz. ovirami, s katerimi se srečujejo na tekmovanjih s polnim kontaktom, se niso predali in obupali. Strah in negotovost so odrinili na stran, ter pokazali izjemno predanost, pogum in svoje naloge opravili častno, kar je bistvo naše borilne veščine. Takšna izkušnja jim bo prav prišla v življenju. To so vrline, h katerim mnogi stremijo, a jih dosežejo le redki, ki na žalost prehitro odnehajo, ko nekaj postane težko. Otrokom bodo omogočile, da v jutrišnji dan zakorakajo z dvignjeno glavo, saj vedo, da zmorejo. Vedo, da uspeh ne pride čez noč, in da udarcem življenja ne bodo podlegli brez borbe. Otrokom, staršem in trenerjem iskreno čestitamo, s ponosom na podmladek sporočajo iz Kempo Arnis Federacije.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča