FOTO: 45 let podjetja Tabakum

0
985

Novomeško podjetje Tabakum je obeležilo 45-letnico uspešnega dela. Več kot 350 obiskovalcev so navdušili Tereza Kesovija, Andrej Šifrer, Franci Kek, Sašo Đukić in Marko Hatlak.

»Zadnje leto je bilo čas pomembnih sprememb. Osvežili smo ekipo zaposlenih, s katerimi v sožitju, spoštovanju in delovnem duhu plujemo naprej. Veseli me, da nas je strategija, ki sem jo postavil pred več kot desetletjem – vkomponirati znanje o akumulatorjih na področje vrtnih strojev – pripeljala tako daleč. Začeli smo z zastopstvom robotskih kosilnic in baterijskega orodja ter baterijskih kosilnic, ki so primerljive z motornimi. S tem je prišla tudi rast. Odprli smo internetno trgovino, ki že kaže prve uspehe, do konca leta bo deloval tudi naš B2B portal. Načrtov in idej je še ogromno,« je 45-letnico delovanja novomeškega podjetja Tabakum opisal direktor Goce Tasev.

»Vsako podjetje, ki ima začrtan cilj, prispeva k rasti gospodarstva in s tem k naši skupni prihodnost. Iskrene čestitke Tabakumu za inovativnost, 45 let neutrudnega dela in uspešnost – tako na lokalnem, slovenskem kot tudi mednarodnem področju. Skupaj smo lahko izredno močni in zelo konkurenčni,« je povedala mag. Aleš Cantarutti, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

»Tabakum je za Slovenijo pomemben gospodarski igralec. Podjetje je pojem uspešnosti na kmetijski in vrtni mehanizaciji ter pri akumulatorjih. Na tem gradimo gospodarski in lokalni razvoj, na takšne zgodbe smo ponosni,« je v imenu župana Mestne občine Novo mesto Gregorja Macedonija povzel podžupan Boštjan Grobler.

Ker Tabakum s svojim delom in širitvijo močno prispeva v mozaik razvoja lokalnega gospodarstva, jim je ob tej priložnosti direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine Tomaž Kordiš podelil tudi priznanje.

»Naše sodelovanje traja že več kot desetletje. Po vse vseh teh letih sodelovanja smo razvili kakovostne poslovne, pa tudi prijateljske odnose. S skupnimi močmi nenehno delamo na napredku in gospodarski rasti,« je o skupnem delu dejal Zoran Škrobonja, direktor INA Maziva Zagreb, in s tem potrdil, da je Tabakum prisoten v številnih državah.

Že skozi vsa leta se novomeško podjetje odlikuje tudi s številnimi dobrodelnimi potezami, podpira umetnike, podjetja in izobraževalne ustanove. Ker so na Centru biotehnike in turizma Novo mesto zaradi požara izgubili številno opremo, je Goce Tasev direktorju centra Tonetu Hrovatu predal nov cepilnik drv v vrednosti 3.000,00 evrov.

Pester kulturno–umetniški program so popestrili legenda hrvaške glasbe Tereza Kesovija, ki je vso dvorano spravila na noge, navdušil je tudi kantavtor Andrej Šifrer, humorista Franci Kek in Sašo Đukić. Makedonski pridih pa je vnesel priznani harmonikar Marko Hatlak z udarnimi ritmi.

Korenine Tabakuma segajo v leto 1974, ko se je poslovna pot začela z majhno akumulatorsko delavnico. Pozneje so dejavnosti razširili v vrtno in kmetijsko mehanizacijo ter olja in maziva za motorna vozila, poslovanje pa iz Slovenije prenesli tudi na Hrvaško. Danes imajo več kot 16.000 izdelkov od avtomobilske panoge do vrtno-kmetijskega programa, kjer zastopajo vse od gozdarstva, vinogradništva, sadjarstva, poljedelstva do izdelkov za dom in vrt. Poslujejo s celim svetom – od Amerike do Japonske, od Norveške do Nove Zelandije.

Korenine Tabakuma segajo v leto 1974, ko se je poslovna pot začela z majhno akumulatorsko delavnico. Pozneje so dejavnosti razširili v vrtno in kmetijsko mehanizacijo ter olja in maziva za motorna vozila, poslovanje pa iz Slovenije prenesli tudi na Hrvaško. Danes imajo več kot 16.000 izdelkov od avtomobilske panoge do vrtno-kmetijskega programa, kjer zastopajo vse od gozdarstva, vinogradništva, sadjarstva, poljedelstva do izdelkov za dom in vrt.

Podjetje Tabakum je svoja vrata odprlo leta 1974 z akumulatorsko delavnico. Čez desetletja so dejavnost širili z dodatno opremo, mazivi za motorno olja, kmetijsko in vrtno mehanizacijo. Kot prvi v Sloveniji so predstavili tekstilne verige za sneg in led. Imajo najdaljšo tradicijo akumulatorjev na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju. Znani so kot specialisti za kosilnice in zahtevnejše terene, prav tako imajo močan vrtni in gozdarski program. Poleg prodajalne vključujejo tudi servis. Ekskluzivno zastopajo najbolj znane blagovne znamke, kot so akumulatorji Moll in Vesna, gozdarski vitli Igland, škropilnice DiMartino, visokotlačni čistilci in orodje Michelin, kosilnice Orec, Marina Systems, Ecotech ter Cramer. Prav tako zastopajo in distribuirajo olja in maziva Ina, vodni program Gardena, kosilne traktorje Snapper in Murray. So tudi pooblaščeni prodajalec vrtnih in gozdarskih strojev Husqvarna. ​

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj