petek, 29 marca, 2024
DomaLokalnoFOTO: 50 let enote Ciciban

FOTO: 50 let enote Ciciban

Danes so strokovni delavci pripravili poseben program, da so z otroki obeležili 50 let delovanja enote Ciciban v Novem mestu. Peli in plesali so ob zvokih otroških najljubših pesmi, prisluhnili smo ubranim glasovom Cicizborčka. Da bi praznovanje 50. rojstnega dne ostalo nepozabno so strokovne delavke na igrišču pripravile skrbno izbrane dejavnosti. Ker so prazniki posebni dnevi v življenju so vrtec danes obiskali župan občine Novo mesto Gregor Macedoni in predstavnice oddelka za družbene dejavnosti na MO NM. Med obiskovalci sta bila tudi predstavnika krajevne skupnosti Majde Šilc predsednik Adolf Zupan in Ana Bilbija ter nekatere bivše sodelavke.

Že ves teden se je po enoti novomeškega vrtca Ciciban čutilo praznično vzdušje. Pisane vetrnice, ki so jih naredile spretne otroške roke, so krasile hodnike enote in baloni so se pisano smejali iz sten. Otroški smeh se je razlegal po prostorih in iz igralnic se je slišala rojstnodnevna pesem. V jeseni 2021 je naš vrtec Ciciban dopolnil 50 let delovanja. To je bila prva namenska gradnja vrtca po vojni. Na tem prostoru so pred vrtcem bili le travniki in polja, tudi visokih blokov naše soseske še ni bilo. Od takrat vrtec ponosno stoji. Pet let zatem so dogradili prizidek in po 10 letih so dogradili še upravo. Leta 2007 in 2008 je bil vrtec zaradi dotrajanosti deležen temeljite obnove.

Imamo res srečo, da naš vrtec stoji na čudoviti lokaciji, ki nam marsikaj ponuja. V bližini imamo tako hribčke in vzpetine, gradove, potoke, reko Krko, Zupančičevo in Julijino sprehajališče. Tako imajo naši otroci možnost pohodništva, raziskovanja, spoznavanja kulturne dediščine, zgodovine in drugih znamenitosti. Naše igrišče je prostorno, razgibano-travnato peščeno in asfaltno. Pogoste obiske gozda nam ponuja bližnji Ragov log.

Praznovanja pa ni brez rojstnodnevnega presenečenja. Za malico so nas razveselile majhne tortice, sladki mafini. S tihimi in optimističnimi željami za delovanje vrtca v nadaljnje smo upihnili svečke. Iskrena hvala vsem, ki ste bili z nami ob tem nam pomembnem dogodku. Tudi v naprej se veselimo novih igrivih in z otroškim smehom obdanih dni. (Nives Balant, vzgojiteljica v enoti Ciciban)

(foto: Robert Kokol/ Foto Asja)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča