petek, 19 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: 70 članov na taborniškem zimovanju v Libojah

FOTO: 70 članov na taborniškem zimovanju v Libojah

Konec januarja se je okoli 70 članov Rodu Gorjanskih tabornikov odpravilo na zimovanje v Liboje pri Celju. Od sobote do srede so spoznavali okoliške gozdove in sankališča.

Medvedki in čebelice (skupina otrok starih 6 – 10 let) smo v soboto na zabaven način ponovili in utrdili svoje znanje o taborništvu (ognji iz bobi palčk in nutele, minsko polje, …), naredili vodove zastave ter izvolili predsednika MČ družine. Na večernem programu smo medse sprejeli tudi nove člane, ki so uspešno opravili vse naloge. Večerni program smo zaključili ob spremljavi kitare ter najlepših taborniških pesmi. V nedeljo smo se s teambuilding igrami med seboj še bolj spoznali, se zabavali in dan nadaljevali z lovom na lisico. Dan smo končali s strateško igro in gozdno modrostjo, na kateri so otroci uporabili svoje taborniško znanje ter iznajdljivost. V ponedeljek smo se urili v postavljanju šotorov ter prvi pomoči, popoldan pa smo se v spremstvu bakel odpravili na pohod do Planinskega doma Brnica. Tam smo postavili velikega snežaka ter neizmerno uživali v snežnih radostih. V torek dopoldan smo spoznali načine prepoznavanja drevesnih vrst pozimi, se sankali, kepali in uživali na snegu. Popoldne smo na ognju spekli malico, se naučili nekaj novih taborniških pesmi ter preostanek popoldneva izkoristili za skupinske igre, v katerih smo strašansko uživali. Zadnji večerni program sta bila poroka ter disko, kjer smo se dodobra naplesali. V sredo smo pospravili svoje blatne in mokre stvari ter se zabavali na snegu.

Gozdovniki in Gozdovnice (skupina otrok starih 11 – 15 let) smo prvi dan zimovanja po prihodu tekmovali v taborniški zimski olimpijadi, si s signalizacijo pošiljali kodirana sporočila in izvolili predsednika GG družine. Nedeljo smo začeli z orientacijo, po kosilu pa smo se naučili zakuriti ogenj v zimskih razmerah in poslušali o astronomiji. Ponedeljek smo preživeli v gozdu, kjer smo si skuhali kosilo in večerjo ter postavili zimski bivak, v katerem smo tudi prespali. V torek smo si najprej z okrašenimi kljukicami okrasili rutke, po kosilu smo streljali z loki na turistični kmetiji Izgoršek, za večerni program pa smo se udeležili poroke dveh parov GG družine. V sredo smo pospravili kočo in podrli bivak, po opravljenem delu pa smo se šli še sankat. Po zaključnem zboru ter razglasitvi rezultatov smo se odpravili proti domu.

Besedilo: Val Klinar, Zoja Maksl
Foto: Luka Cigale

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča