nedelja, 28 aprila, 2024
DomaGospodarstvoFOTO: Adria Mobil v Düsseldorfu predstavlja novosti

FOTO: Adria Mobil v Düsseldorfu predstavlja novosti

To soboto se začenja vsakoletni največji in najpomembnejši sejem na področju karavaninga – Caravan Salon Düsseldorf. Na sejmu, ki bo trajal do 3. septembra, bodo svoje novosti za prihajajočo sezono predstavili številni proizvajalci izdelkov za prosti čas, med njimi tudi Adria Mobil.

”Adria je dobro pozicionirana blagovna znamka z močnim portfeljem avtodomov, počitniških prikolic, vanov in minivanov. Na programu avtodomov za obdobje 23-24 ponujamo našim kupcem dodatne tlorise na premijskih avtodomih Supersonic, Coral in Matrix – vsi narejeni na baznem vozilu Mercedes-Benz. Pri počitniških prikolicah predstavljamo novo generacijo prikolice Aviva in povsem novi koncept lahke in funkcionalne prikolice Aviva Lite, ki ponuja pametne in preproste rešitve ter izjemno funkcionalnost opreme in modularnost prostora. Predstavljamo tudi nov van Twin Max na baznem vozilu MAN TGE, ki smo ga kot oblikovalski koncept predstavili na lanskem sejmu v Düsseldorfu. Pokazali bomo tudi dva nova oblikovalska koncepta na vanih Twin Supreme in Twin Sports, katerih elemente boste morda videli v naši prihodnji ponudbi. Svojo sedanjo ponudbo minivanov smo razširili z edinstvenim novim modelom Mode in novim dodatkom v seriji Active, modelom Duo z dvojnimi drsnimi vrati, dvižno streho in kuhinjsko enoto«, je razložil Denis Car, direktor produktnega vodenja v Adrii Mobil.

”Adria svojo moč gradi na pristopu, ki temelji na dizajnu in inovacijah, pri čemer postopoma razvijamo portfelj vozil, se odzivamo na potrebe potrošnikov in si vedno prizadevamo biti pred konkurenti, to pa podkrepimo z najsodobnejšimi proizvodnimi postopki in široko distribucijsko mrežo,” je dodal Denis.

Avtodomi

Adria je v zadnjih letih prenovila vse svoje glavne izdelke z novo generacijo dizajna, v zadnjih dvanajstih mesecih pa je ponudila več luksuznih vozil na novih baznih vozilih, začenši z modelom Supersonic na Mercedes-Benzu ter luksuznima modeloma Coral in Matrix tudi na tej prestižni nemški znamki.

Kolekcijo Adrijinih avtodomov sestavljajo avtodomi v glavnih segmentih: Supersonic, Sonic (integrirani), Coral in Matrix (polintegrirani), Compact (kompaktni) in Coral XL (“alkoven”).

Vrhunski integrirani avtodomi Supersonic na baznem vozilu Mercedes-Benz so pred kratkim prejeli prestižni nagradi Red Dot Design Award in German Design Award za leto 2023. Zdaj je na voljo dodaten tloris, Supersonic 780 DL, ki je kot nalašč za pare, z zasebno spalnico, veliko dnevno sobo z dvoposteljnim kavčem in sprednjo podstrešno posteljo.

Predstavljena je tudi nova dodatna oprema, vključno s strešno tendo z zatemnjenimi lučmi LED, kamero za odvajanje odpadne vode, zračno vzmetenim vrtljivim stolom v kokpitu in kasetnim straniščem s keramično školjko.

Na baznih vozilih Mercedes-Benz so uvedeni dodatni tlorisi za Coral Supreme MB (650 SL krajše dolžine, z vzdolžnimi ležišči in jedilnico v obliki črke L; 670 SL daljše dolžine, z vzdolžnimi ležišči, ločenim tušem in jedilnico v obliki črke L) in Matrix Supreme MB (670 DL, daljša izvedba, z vzdolžnimi ležišči, ločenim tušem in jedilnico, obrnjeno v smeri vožnje), tako da je na baznem vozilu Mercedes-Benz Sprinter s šasijo AL-KO in ogrevanjem Alde na voljo sedem tlorisov Coral in Matrix; oba sta na voljo tudi na baznih vozilih Fiat in Citroen (na večini trgov).

Avtodomi Sonic so na voljo v modelih Supreme in Plus, vsi na bazi Fiat Ducato, zdaj z novimi lučmi LED DRL in modulom Bi-LED Hella®, ki so bile uvedene v proizvodnjo leta 2023. Izdelek je sicer

nespremenjen za obdobje 23-24, ponuja izbiro zunanjih barv karoserije, stilov notranjega pohištva, tekstila in oblazinjene opreme ter ponudbo sedmih tlorisov.

Kompaktno. Adrijini priljubljeni avtodomi Compact na baznih vozilih Fiat in Citroen (na večini trgov) so za 23-24 organizirani v dveh serijah: Compact Supreme in Compact (združitev prej znanih modelov Axess in Plus).

Nova generacija Coral XL, ki je bila predstavljena lani, ostaja nespremenjena.

Vani

Adria Twin je bila dolgo časa najbolj iskana, referenčna predelava panelnega kombija na trgu, prva z odprtim bivalnim prostorom, strešnim panoramskim oknom in drugimi novostmi, kot je kopalnica z vrtljivo steno. Vani Adria Twin so tudi pionirji številnih tlorisov, kot so SGX, SG in SX, ki dopolnjujejo številne priljubljene družinske tlorise.

Za 23-24 Adria kot svetovno premiero predstavlja novi Twin Max, ki je bil kot koncept predstavljen na lanskem sejmu v Düsseldorfu, zdaj pa je pripravljen za proizvodnjo in ga je mogoče naročiti že zdaj.

Twin Max. Nova serija Twin Max je potrjena za proizvodnjo na baznem vozilu MAN TGE, kar zagotavlja novo vrhunsko ponudbo v seriji Twin.

Denis Car, Adrijin direktor produktnega vodenja: ”Twin Max. Nova serija vanov za kampiranje Adria na baznem vozilu MAN-a predstavlja nov vrhunec priljubljene serije Twin. Navdihujoči novi vani za kampiranje, pri razvoju katerih sta bila vodilo dizajn in inovacije, za pustolovce, ki radi živijo na prostem in v največjem udobju.”

Twin Max je prvi Adrjiin van, ki je na voljo na vrhunskem baznem vozilu MAN TGE, ki je na voljo v dveh dolžinah in treh tlorisih: 680 SGX, 680 SLB in 600 SPB. MAN TGE s pogonom na sprednji kolesi, ki ponuja najnovejše oblikovne, zmogljivostne in varnostne funkcije, ima na voljo učinkovit in zmogljiv 2,0-litrski turbodizelski motor (140 KM z enim turbopolnilnikom ali 177 KM z dvema turbopolnilnikoma) s 6-stopenjskim ročnim ali 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Izrazito oblikovanje zunanjosti in notranjosti avtomobila, vključno s kabino, armaturno ploščo in informacijsko-zabavnimi sistemi. Na voljo je v petih barvah karoserije, vključno s kovinskimi.

Ti osupljivi novi vani imajo popolnoma novo notranjost z ekskluzivnim strešnim panoramskim oknom, velikim strešnim oknom in drsnimi vrati. Nov oblikovalski jezik s poudarkom na skladnosti, s povsem novo kuhinjo, kopalnico, spalnico in vrhunsko prostornostjo nudi največje udobje, saj gre za prostorna in izjemno udobna vozila.

Izbirate lahko med različnimi tlorisi z različnimi oblikami spalnic, nadzorovano osvetlitvijo in prostorom za shranjevanje osebnih stvari. Twin Max 680 SGX z električnim dvižnim ležiščem, 680 SLB z zložljivim vzdolžnim ležiščem in 600 SPB z zložljivim prečnim ležiščem. Vsa ležišča se ponašajo z velikimi dimenzijami, vrhunskimi prevlekami Tencel® in podaljški postelje pri modelih SPB in SGX.

Navdihujoča in praktična kuhinja s trpežno delovno površino, kuhalno ploščo in pomivalnim koritom z inovativnim shranjevanjem, velikimi predali z mehkim zapiranjem in nedrsečimi površinami. Standardni kompresorski hladilnik s prostornino 90 l, 95 l pri SPB in možnostjo 138 l.

Zasnova kopalnice, ki maksimalno izkorišča prostor, vključuje prho, stranišče in umivalnik z dobro osvetlitvijo, ogledalom in odlagalnimi površinami, je na voljo v obliki vrtljive stene (SLB/SGX) in v kompaktni obliki (SPB).

Vsi modeli Twin Max imajo lepo urejeno shrambo, na voljo je šest tekstilnih opcij in številni dodatki, vključno s tendo, klimatsko napravo, solarnimi paneli, inverterjem in sistemom Isofix. Na voljo sta tudi pametna aplikacija Adria MACH in ogrevanje z dizelskim grelnikom Truma.

Nove oblikovne zasnove pri Twin Supreme in Sports. Adria prvič predstavlja nove oblikovne koncepte za najbolje prodajana vana za kampiranje Twin Supreme in Twin Sports. Gre za oblikovalske študije s povsem novo notranjostjo na baznem vozilu Fiat Ducato, ki so ekskluzivno predstavljene na sejmu Caravan Salon Düsseldorf.

Odlikuje jih nov oblikovalski jezik s popolnoma novim pohištvom, jedilnico in kuhinjo ter mehko matirano belo notranjostjo v kombinaciji s toplimi sivimi in antracitnimi površinami. Bolj znana je odprta notranjost “cabin loft” z značilno panoramsko sončno streho in okni. Adria je tudi pionir novih notranjih materialov, ki so bolj trajnostni in jih je mogoče reciklirati.

Pri konceptu modela Sports Adrijina inovativna dvižna streha ponuja dodatno namestitev v elegantno integrirani rešitvi.

Twin Sports. Modeli Twin Sports ponujajo odličen slog, zmogljivost in praktičnost z aerodinamično integracijo lahke dvižne strehe iz kompozitnih materialov. Ta streha se povezuje z ekskluzivno streho Sun-roof in dodatno opremo (klimatska naprava, midi-heki, tenda) ter ponuja značilne lastnosti Adrie, vključno s sončno streho in odprto notranjostjo “Cabin-loft” s stilom pohištva Onyx, izbiro tekstila, ogrevanjem Truma in Webasto ter ponudbo različnih tlorisov.

Twin Supreme. V ponudbi ostajajo nagrajeni modeli Twin Supreme, ki prav tako ponujajo odličen slog, zmogljivost in praktičnost, vključno s sončno streho in odprto notranjostjo “Cabin-loft” s stilom pohištva Onyx, izbiro tekstila in ogrevanja Truma in Webasto ter ponudbo različnih postavitev.

Modela Twin Plus in Twin Axess sta še naprej na voljo na baznih vozilih Fiat in Citroen (na večini trgov) ter s paleto različic.

Minivani. S polnim obratovanjem nove tovarne za proizvodnjo vanov Adria Mobil na Biču je večji poudarek na rastoči kategoriji minivanov, in sicer z uvedbo novega modela Adria Mode in razširitvijo priljubljene serije Adria Active.

Povsem novi Adria Mode je minivan z velikimi idejami, ki ima za bazno vozilo Citroen Spacetourer. To edinstveno vozilo se v manj kot tridesetih minutah spremeni iz osebnega avtomobila v izjemen van za kampiranje, in sicer zahvaljujoč ležišču v dvižni strehi, enostavno zložljivo posteljo v vozilu ter novimi modularnimi in prenosnimi enotami za shranjevanje.

”Adria Mode je minivan z velikimi idejami, vozilo, ki lahko opravlja številne funkcije in se zlahka spremeni iz avtomobila v vozilo za kampiranje. Z inovativnim kompletom za predelavo lahko kupci dobijo najboljše iz obeh svetov – avtomobil za vsakodnevno uporabo, prevoze potnikov, prevoz tovora ali kampiranje,” je dejal Matevž Korošec, produktni vodja Adrie Mobil za minivane.

Mode ima elegantno vgrajeno dvižno streho, kupci pa lahko iz bogatega nabora opcij sestavijo svoj van za kampiranje:

– Kuhalna enota s prenosno indukcijsko kuhalno ploščo

– Hladilniška enota s 26l kompresorskim hladilnikom Dometic®

– Umivalnik z dvema 15l rezervoarjema za vodo in električno črpalko, z izvlečnim ročajem za prho

– Prenosno stranišče Thetford® Porta Potti 335

– Komplet tekstilnih potovalnih torb (2 veliki torbi z dodatnimi zunanjimi žepi na zadrgo in 2 srednji torbi)

– Odstranljiva zložljiva postelja za enostavno namestitev v vozilu

– Žaluzije

Prenosne enote, ki so izdelane iz materiala Symalite® in prevlečene s Corduro, ki zagotavlja trpežnost in vodoodpornost, je mogoče uporabljati na prostem, z dodajanjem tende in šotora za zadnja vrata pa je bivanje na prostem izjemno priročno. Podstavki so izdelani iz PVC, kar omogoča enostavno čiščenje in dodatno vodoodpornost, obenem pa se lahko uporabljajo kot zunanji sedeži in miza. Dostop je mogoč z vrha prek pokrova in s strani z močnimi zadrgami.

Priljubljena serija Active, ki ima za bazno vozilo Renault Trafic, je na voljo v modelih Base in Pro, zdaj pa je dodan nov model Active Duo z namestitvijo v dvižni strehi, popolnoma opremljeno kuhinjo, vključno z 42-litrskim hladilnikom, in priročnimi drsnimi vrati. Organizirano shranjevanje, zunanja pipa za prhanje in ogrevanje Webasto, s sedeži za 5 oseb in ležišči za 4 osebe.

Prikolice

Skoraj vsaka deseta nova prikolica, prodana v Evropi, je zdaj Adrijina, kar je posledica osredotočenosti podjetja na prepoznaven dizajn, inovacije in kakovost. V zadnjih šestih letih je Adria predstavila novo generacijo modelov za vsako od svojih najbolje prodajanih prikolic, prejela pet evropskih nagrad za inovacije in skoraj podvojila svoj evropski tržni delež.

Kolekcija počitniških prikolic Adria ponuja počitniške prikolice v vseh glavnih segmentih – Astella, Alpina, Adora, Action, Altea in Aviva.

Nova Aviva je za obdobje 23-24 dobila zunanjo preobrazbo nove generacije in tako nadaljuje priljubljeno notranjo zasnovo s preprostimi, praktičnimi in udobnimi tlorisi ter novo izbiro tekstila. Nova Aviva, zasnovana za preprosto življenje, razvija to najbolje prodajano serijo s slogom, izvirnostjo in ponudbo različnih tlorisov, vključno s številnimi družinskimi tlorisi, ki ponujajo dobro razmerje med kakovostjo in ceno.

Zunanjost je prenovljena, pri čemer so bili uporabljeni elementi nove generacije Adrijinega dizajna, z novo zadnjo steno, integriranimi ročaji in lučmi LED, pa tudi z novo lučjo na tendi, panoramskim oknom, pametnim predalom za shranjevanje in praktičnimi rešitvami, vključno z novo možnostjo vrvi za sušenje oblačil.

Stilska notranjost je prenesena iz sedanje ponudbe, poudarek pa je na enostavnem in praktičnem bivanju z navdihujočimi rešitvami, zlasti za shranjevanje. Popolna funkcionalnost z vgrajenimi kuhinjskimi aparati, popolnoma funkcionalna prha, možnost izbire rešitev spalnic in preprosta zasnova jedilnice, ki se zlahka spremeni v dodatno ležišče. Notranjost je lepo opremljena s sodobno razsvetljavo, lahkimi ali klasičnimi drsnimi vrati, priključki USB ter nudi enostavno praktičnost in udobje.

Na voljo je nova, preprostejša ponudba s petimi preverjenimi tlorisi (evropska kolekcija), prenesenimi iz sedanje ponudbe, in enim novim tlorisom pri Avivi 422 PY, ki ponuja večje panoramsko okno. Tlorisi vključujejo družinske modele z 2 in 3 ležišči. Na voljo je tudi nov izbor tekstila in oblazinjene opreme.

Nova Aviva Lite je dokaz, da Adria želi še naprej uvajati novosti na področju počitniških prikolic. Dnevi na prostem, vikendi, delo na domu, vrtna soba in počitnice – z Avivo Lite lahko z manj denarja počnete veliko več. Lite je nova oblika počitniške prikolice za iskalce nekonvencionalnih doživetij v duhu preteklih časov.

”Z Avivo Lite se je Adria želela vrniti k duhu preteklosti, ko je bilo kampiranje v prikolicah povsem preprosto in ko je bila najpomembnejša izkušnja. To je naša najlažja prikolica doslej, zato je primerna za majhne avtomobile in električne avtomobile. Je iznajdljiva, sodobna in igriva. Zasnovali smo jo po modularnih in prenosnih načelih, kar pomeni veliko prilagodljivost – za počitnice in vikend odhode, seveda pa še veliko več. Lite je popolnoma funkcionalna prikolica s kuhinjo, tušem in straniščem, vendar je bivalni prostor mogoče preoblikovati in življenje na prostem je tako enostavno,” je povedala Katja Jenič, notranja oblikovalka pri Adrii Mobil za prikolice.

Gre za izjemno lahkoten in inovativen pristop k oblikovanju počitniških prikolic, ki ohranjajo vso svojo funkcionalnost, vključno s kopalnico, v pametnem in preprostem paketu. Gre za igrivo novo prikolico, ki bo zagotovo pritegnila mlajše občinstvo, ki si želi novih potovalnih izkušenj.

Nova Aviva Lite. Ko lahko iz manj naredite veliko več. Domiselna, popolnoma funkcionalna prikolica, razvita v duhu preteklih, preprostejših časov. To je najlažja prikolica Adria, z maso pod 750 kg, ki jo je enostavno vleči in je tako primerna za majhne avtomobile in električne avtomobile. Aviva Lite je tudi pionir na področju trajnostnega razvoja, ki ima vgrajen kompozitni material Nowocore®, izdelan iz recikliranih plastenk.

Barvita in zabavna po slogu in osebnosti, z uporabo preizkušenih trpežnih sestavnih delov in materialov, vendar z veliko večjo prilagodljivostjo. Obstaja en sam tloris, a zahvaljujoč iznajdljivemu, pametnemu in preprostemu oblikovalskemu pristopu z nekonvencionalnimi rešitvami smo ustvarili prostore za enostavno in prilagodljivo življenje, s prenosnimi funkcijami za hitre pobege. Aviva Lite je tako prilagodljiva, udobna in enostavna za uporabo.

Ponuja fiksni hladilnik, umivalnik in kopalnico s straniščem, poleg tega pa tudi prenosne omare in škatle za shranjevanje, mizo in izkušnjo brez plina, zato ni potrebna plinska jeklenka.

Aviva Lite ponuja spalne prostore za največ 4 osebe, saj je opremljena z enostavno postavljivo zakonsko posteljo in zložljivimi enojnimi posteljami.

Aviva Lite je na voljo v enem samem izjemno prilagodljivem tlorisu z izbiro tekstila in še veliko več za manj denarja.

Druge novosti. Vrh ponudbe počitniških prikolic Adria, luksuzna in edinstvena Astella, ima poleg novega tlorisa Astella 904 DP dodatne spremembe, vključujoč novo konstrukcijo karoserije, novo potopno vodno črpalko, nove senzorje tlaka v pnevmatikah in aplikacijo Adria MACH. Nova Astella 904 DP je zasnovana za statično kampiranje z izjemno udobnim tlorisom, dvojimi panoramskimi vrati, keramičnim straniščem in nadgrajenim ogrevanjem za celoletno uporabo.

Za obdobje 23-24 bomo šasijo Knott implementirali na izbranih modelih Adore (Adora 593 UP, 613 UT in 613 HT) in Alpine (Alpina 583 LP, 613 UT, 663 PT), posodobitve pa vključujejo tudi novo osvetlitev pri tendi, novo potopno vodno črpalko in nove senzorje tlaka v pnevmatikah v aplikaciji Adria MACH. Alpina ima tudi en nov tloris, in sicer Alpina 753 HT. Ta novi tloris ponuja izjemno veliko sprednjo kuhinjo in kopalnico v zadnjem delu, osrednjo sedežno garnituro in dve ločeni enojni postelji.

Nagrajena nova generacija prikolice Altea, ki je bila predstavljena v preteklem letu, se v veliki meri ni spremenila, dodana pa je nova svetlobna rešitev za tendo in alternativni kuhinjski monoblok z večjo prostornino pomivalnega korita. Ikonična in priljubljena serija Action ostaja nespremenjena. (Adria Mobil)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča