FOTO: Akcija za Gašperja uspešno zaključena

35700
459

Sredi aprila je na pobudo Krajevne organizacije RK Bučka preko Območnega združenja RK Novo mesto, stekla akcija zbiranja sredstev za 18- letnega Gašperja Mlakarja iz Jerman Vrha. Lansko poletje je fant preživel hudo prometno nesrečo, po kateri je ostal tetraplegik. Več mesecev se je zdravil na Soči, kjer je zaradi trne volje zelo dobro napredoval. Po Gašperjevi vrnitvi domov se je družina soočila z potrebami Gašperja, ki so terjale nekatere stanovanjske prilagoditve za invalida. Poleg tega so skupaj z njim iskali možnosti izboljšanja stanja ter večjo samostojnost Gašperja. Odkrili so samoplačniške terapije, ki jih izvajajo v Zagrebu, ki pa so bile družini nedosegljive, saj niso imeli dovolj finančnih sredstev.

Dobrodelna akcija, ki smo jo sprožili, predvsem pa je odmevala v najbližjem okolju, od koder izhaja Gašper, je obrodila sadove. Zbralo se je dovolj sredstev tako, da je bilo do sedaj opravljenih 20 terapij in zbrana sredstva omogočajo še 57 terapij. Posledica je napredovanje fanta, da se uspe že sam sleči in obleči in preseliti iz vozička v posteljo in nazaj. Zelo smo veseli, da mu zdravljenje pomaga in da mu še krepi voljo in smisel življenja.

Za uspešnost akcije se zahvaljujemo KORK Bučka in Škocjan, ob podpori župana občine Škocjan Jožeta Kaplerja so prostovoljci zbirali sredstva od vrat do vrat in bili zelo uspešni. Zahvala OŠ Šmarjeta, ki je organizirala skupaj s tamkajšnjim vrtcem dobrodelni koncert. Večje prispevke so nakazali Rdeči križ Slovenije in 15 krajevnih organizacij RK, Krka, d.d., FIN servis, Dulc d.o.o. in drugi posamezniki in podjetja, ki so pripomogli k uspehu akcije. Zahvala vsem tudi za najmanjši prispevek!

Akcijo s tem zaključujemo, Gašperju pa vsi skupaj želimo uspešno zdravljenje in veliko moči na njegovi mladostni poti do ciljev.   (Sekretarka Barbara Ozimek)

(foto: družina Mlakar)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj