FOTO: Alojz stotič daroval kri

0
603

V ponedeljek je na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto stotič daroval kri Alojz Lindič iz Klenovika v Škocjanu. Kot mlad vojak se je tudi on odločil darovati kri z ostalimi »sotrpini«, seveda so bili takrat vsi veseli dvodnevnega nagradnega dopusta. Konec služenja vojaškega roka pa ga ni odvrnil od darovanja krvi, saj je temu ostal zvest do danes in bo tudi nadaljeval, dokler bo le lahko.

Dneve si zapolni z igro z vnučki, ki mu popestrijo vsak trenutek, ki ga preživi z njimi. V tem času mu precej časa vzame tudi košnja trave, komaj pa čaka, da bodo začele rasti gobe, ker uživa v sprehodih in bivanju v naravi, zato si čas krajša tudi z ribarjenjem. Krvodajalstvo imajo v družini, saj so očetovemu zgledu sledili tudi njegovi štirje otroci. Alojz pravi, da bo s krvodajalstvom z velikim veseljem nadaljeval tudi v bodoče, se pa veseli tudi prihodnjih srečanj in klepetov z ostalimi krvodajalci.

Po odvzemu mu je čestitala predstavnica CTD Mojca Šimc, dr. med. z ostalo ekipo, zaradi trenutnih varnostnih ukrepov zaradi virusa, pa se mu bomo iz OZ RKS Novo mesto iskreno zahvalili ob prvi priliki, ko bo to mogoče. Na Centru za transfuzijsko dejavnost, krvodajalski odvzemi zaradi preprečevanja možnosti širjenja okužb s kovid virusom, še vedno potekajo na prilagojen način. Krvodajalci pokličejo in se najavijo na telefonski številki: 01/54 38 340, da se dogovorijo o uri prihoda in preverjanju pogojev za darovanje. Zaloge krvi so še vedno nizke za vse krvne skupine, zato vabljeni vsi, ki ste zdravi in ustrezate pogojem za odvzem kvi. (Mateja Šlajkovec)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj