FOTO: A+VET z dijaki ŠC Nm za dobro čebel

0
167

V novomeški veterinarski ambulanti A+VET skrbijo za dobrobit čebel skozi celo leto in z veseljem se 20. maja spomnijo na njihov praznik – svetovni dan čebel. Tako kot čebele, ki letajo s cveta na cvet in se med seboj povezujejo, sodelujejo, se je tudi A+VET povezal s Šolskim centrom Novo mesto (ŠCNM), Srednjo gradbeno, lesarsko, in vzgojiteljsko šolo.

Naš namen je, da ozaveščamo ljudi o pomenu, življenju ter bivanju čebel in nenazadnje, da nam čebele dajejo hrano in oprašujejo rastline. V veterinarski ambulanti A+VET smo organizirali otroško delavnico, ki je bila vsa v znamenju čebel. V ta namen so dijaki 2.letnika lesne šole z mentorjem vestno in natančno izdelali lesene satnice, otroci pa so na ličnice z velikim veseljem naslikali zanimive motive, ki so povezani z življenjem čebel. Ličnice z motivi smo namestili na satnice in jih razstavili v naši ambulanti, kjer krasijo prostor, obenem pa poglobijo naše razmišljanje o pomenu čebel.

Iskrena hvala Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli, ki je z veseljem pristopila k našemu projektu, podjetju Medex za medene sladkosti in seveda vsem otrokom, ki so s svojimi likovnimi veščinami ustvarili čudovite končne izdelke. Kako se je začel in končal naš projekt, si lahko pogledate v spodnji galeriji. Brez čebel ni življenja! (Renata Marolt Staniša)