petek, 19 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: Borut Likar je častni občan Straže

FOTO: Borut Likar je častni občan Straže

V Straži so sinoči na slavnostni seji podelili najvišja priznanja ob letošnjem občinskem prazniku. Naziv častnega občana so podelili Borutu Likarju, za njegov prispevek pri nastajanju občine Straža ter doprinos k razvoju lokalne skupnosti, za aktivno delovanje v občinskem svetu ter raznih odborih.

Kot je dejal Likar mu priznanje veliko pomeni:« Počaščen in ponosen sem, da sem prejel naziv častnega občana. Vesel sem, da so predlagatelji prepoznali moje delo v prizadevanjih za ustanovitev občine Straža in potem v občinskem svetu in delovnih telesih. Tudi v prihodnje bom na voljo, da naredimo še kaj koristnega in dobrega za razvoj občine Straža«.

Priznanje Alojzija Pirca je prejel Albin Kregar za delo v štirih mandatih občinskega sveta še posebej na področju gospodarstva in ekonomije. Pomemben je tudi njegov prispevek pri razmahu vodnih športov, posebej raftinga med mladimi. Podelili so tudi dva priznanja Jožeta Dularja za delo na področju kulture. Sabina Krštinc je priznanje dobila za uvajanje lutkovnih ter gledaliških abonmajev, ki so se med občani Straže zelo lepo prijeli. Svobodni fotograf Borut Peterlin pa je priznanje prejel za kulturno ustvarjalnost in promocijo Občine Straža v luči fotografskih razstav v Sloveniji in tujini. Prejemnika županovega priznanja sta bila tokrat novomeško podjetje Acer, ki letos obeležuje 30 let poslovanja ter Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto ob 50-letnici delovanja ter 30-letnici organiziranja čistilnih akcij na reki Krki. Posebna zahvala iz rok župana Dušana Krštinca pa je šla za uspešno 30 letno delo Glasbeni šoli Lipičnik ter Društvu vinogradnikov Straža.

Kot je v nagovoru poudaril župan Dušan Krštinc, ki občino Straža vodi tretji mandat, je že kot član takratne krajevne skupnosti pred 17 leti podprl odločitev, da bi imeli lastno občino. Ob tem je navzočim v kulturnem domu Straža izpostavil nekatere pomembnejše projekte, ki so jih zaključili v zadnjem obdobju. Omenil je hidravlične izboljšave in nadgradnjo sistema pitne vode, izgradnjo pločnika v Podgori, več odsekov javne razsvetljave in obnovo nekaj odsekov cest v občini, zaključuje se kolesarska povezava med Novim mestom in Stražo, zaključili so gradnjo meteorne kanalizacije v gospodarski coni Zalog, v naselju Loke so obnovili cesto, vodovod in železniški prehod, v sodelovanju z vinogradniki so uredili vinogradniški dom, balinišče v Brezi je dobilo streho, uredili so tudi učno pot Glinokopi Zalog. Med pomembnejše cilje pa je župan uvrstil izgradnjo novega 12-oddelčnega vrtca pri Osnovni šoli Vavta vas, nakup novega šolskega kombi busa, obnovo državne ceste skozi Vavto vas in Stražo , obnovo ceste v Rumanji vasi do mladinskega doma, projekt obvoznice mimo naselja Zalog, izgradnjo novega mostu v Lokah, obnovo vinogradniških cest, obnovo rezervnega vodnega vira Devetak v Straži in zagotavljanje novih zazidalnih površin.

Kulturni program so oblikovali člani šolskega banda in člani mladinskega pevskega zbora Osnovne šole Vavta vas, učenki Brina Zupančič in Zala Begovič Lipičnik iz Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto ter člani ansambla Polken Rol, ki deluje v okviru Glasbene šole Lipičnik. (Občina Straža)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča