četrtek, 18 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: Brainobrain center Nm s številnimi odličji

FOTO: Brainobrain center Nm s številnimi odličji

Več kot 400 otrok s cele Slovenije in vsaj še enkrat toliko staršev se je minulo soboto zbralo na 3. Festivalu veščin – Brainobrainfestu na Gospodarskem razstavišču, kjer so se otroci med 4. in 14 letom pomerili v hitrostnem računanju. Vse zbrane, med katerimi sta bila tudi veleposlanica Indije v Republiki Sloveniji, nj. Eksc. ga. NAMRATA S. KUMAR in priljubljeni igralec, državni prvak v pomnjenju, NIK ŠKRLEC, so navdušili s prikazom čudovitih umskih sposobnosti, ki jih osvojijo v programu Brainobrain.

Brainobrain izhaja iz Indije, je program za razvijanje otrokove osebnosti, saj tekom programa otrok poglablja svojo osredotočenost, pridobi na samozavesti, rednih delovnih navadah, vztrajnosti. Poleg spoznavanja modrosti o življenju, otroci na treningih in doma računajo na računalo abakus. Metoda računanja je vsako leto bolj in bolj razširjena med otroci in starši, v Novem mestu “živi” že 8 let. In novomeški center Brainobrain je na tokratnem festivalu osvojil 11 pokalov, 8 zlatih in 5 srebrnih medalj

Trenerke so na borbenost in pogum svojih tečajnikov izjemno ponosne, saj traja tekmovanje le 3 minute, kar pomeni, da morajo otroci v izjemno kratkem času zbistriti misli, se zoperstaviti tremi, sotekmovalcem, gledalcem, fotografom in vsem šumom v dvorani.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča