FOTO: Bravo, Meta! Svetovna prvakinja

0
198

Odlična mlada slovenska smučarka, ki se je dokazala tudi na najmočnejših tekmah svetovnega pokala, Meta Hrovat, je v Davosu postala še mladinska svetovna prvakinja v slalomu. Meta je bila po prvi vožnji druga. V finalni vožnji pa je dokazala, da je najboljša in osvojila naslov svetovne prvakinje.

19-letna smučarka ASK Kranjska Gora je odlično nastopila že v prvem teku in postavila drugi čas voženj, za vodilno tekmovalko, Avstrijko Katharino Liensberger, pa je zaostajala 0.43 sekunde. Dobro je nastopila tudi Neja Dvornik, ki je zasedala 17. mesto, medtem ko sta Andreja Slokar in Žana Ciglič svoja nastopa sklenili predčasno.

Meta je v drugo še bolj stopila na plin in ob prihodu v cilj prevzela vodstvo. Liensbergerjeva je za tem odstopila, kar je pomenilo, da je naša smučarka osvojila zlato medaljo. Na stopničkah sta se ji pridružili še Franziska Gritsch iz Avstrije in domača predstavnica Aline Danioth, Dvornikova pa se je obdržala na 17. mestu.

Meta je najprej dejala: ”V bistvu zjutraj še nisem bila prepričana, če bom šla na tekmo, saj me je še precej bolel bok. Potem sem začela smučati in videla, da me sploh ne ovira in da tega med smučanjem sploh ne čutim. Na tekmo sem šla zelo sproščeno, saj nisem nič pričakovala. Od slaloma ne pričakujem veliko, saj še nisem tako samozavestna, kakšen dan imam dober, kakšen pa ne. Sproščeno sem šla že na prvo progo, v drugo pa sem si rekla, kar bo pa bo. Še drugič se mi je uspelo odpeljati v redu, tako da, rezultat je tukaj.”

(foto: GEPA)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj