FOTO: Brez naše Ane ni LFW

0
514
LJFW oktober 2019, prvi dan dogajanja - Ana Jelinic; Ljubljana, Slovenija 21.10.2019 Foto: Jure Makovec

Novomeščani smo res lahko ponosni, da v naši sredini živi in ustvarja Ana Jelinič, modna oblikovalka, ki se je tudi letos s svojimi kreacijami predstavila na ljubljanskem tednu mode, Ljubljana Fashion Week.

Dogodek se je letos odvijal v Muzeju arhitekture in oblikovanja v Fužinskem gradu v Ljubljani med 21. in 25. oktobrom. V treh tega modnega dogodka se je predstavilo preko trideset oblikovalcev iz Slovenije in tujine. Prve tri dni so potekale modne revije, potem sta sledila dva dneva slovenske modne konference ob kateri so oblikovalci v showroomu prikazali svoje kolekcije iz modnih revij, kjer so si lahko obiskovalci oblačila pogledali od bliže, pomerili in tudi kupili.

Ana Jelinič se je na predstavila s kolekcijo Amelia, ustvarjeni za letošnjo jesen in zimo. Izhodišče in inspiracija tokratne Anine kolekcije je bila Amelia – ženska, ki je prva sama preletela Atlantski ocean. Kolekcija je pripoved o želji po letenju visoko, čim višje. O želji ženske, da bi bila svobodna, samozavestna, zadovoljna in uspešna v današnjem času.

Ana sicer poudarek pri svojih kolekcijah daje na detajle, ki ustvarijo oblačila drugačna in unikatna. Ustvarja z mislijo, da z detajli lahko človek ustvarja samega sebe drugačnega od ostalih. Inspirira se iz vsakdanjega življenja, se odziva na razne dogodke, ki se ji v tistem obdobju zgodijo.

Ana Jelinič bo novembra odprla svoj prenovljeni Studio ANA na novi lokaciji, na Linhartovi ulici pri tržnici v novomeškem mestnem jedru.

( Foto: Jure Makovec / LJFW )

FOTO: Brez naše Ane ni LFW
LJFW oktober 2019, prvi dan dogajanja – Ana Jelinic; Ljubljana, Slovenija 21.10.2019 Foto: Jure Makovec

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj