FOTO: Carlos Newton UFC šampion v Nm

0
546

Minuli konec tedna se je v Novem mestu mudil eden od pionirjev MMA, Kanadčan, Carlos Newton. Newton je zmagovalec UFC 31 in legenda tekmovanja Pride FC Japan MMA. Znan tudi pod imenom “Ronin”, je tekmoval po vsem svetu v največjih MMA organizacijah, vključno z UFC, Pride FC, IFL, K-1, Shooto in nazadnje W-1.  Poleg naštetega je  nosilec  3. stopnje črnega pasu brazilski jiu-jitsuja,  pod Renzom Graciejem, pri Warrior MMA v Newmarketu, Ontario. Newton je bil vedno smatran za izjemno priljubljenega s strani množic. Svoj edinstveni bojni stil, ki ga je poimenoval “Dragon ball jiu jitsu” je amalgam brazilskega Jiu-Jitsuja, juda, rokoborbe in boksa. Kot dokaz svoje priljubljenosti po vsem svetu, je Newton le eden od peščice športnikov MMA, ki so kdajkoli lahko tekmovali v UFC in Pride FC ob istem času. Trenutno vodi svojo telovadnico v Pickeringu, Ontario, Newton MMA.

Carlos je velik prijatelj in podpornik našega novomeščana Boruta Kincla, zato se je z velikim veseljem odzval povabilu, da je častni gost tradicionalnega KAF Spring Campa in da v okviru tridnevnega dogajanja na OŠ Grm v Novem mestu, uri njegove borce pred odhodom na svetovno prvenstvo v Kempo/MMA, ki bo potekalo konec aprila v Guadalajari v Španiji. V ta namen je šola Boruta Kincla imenovana Kempo Arnis Federation (oz. Karate klub Ryukyu Kempo Slovenije), pripravila tudi mednarodni  Arnis turnir, ki so ga poleg Newtona sodili tudi ustanovitelj in glavni inštruktor izraelskih borilnih veščin KAPAP-Krav maga, Avi Nardia in nekdanji K1 borec, gospod Christopher Shabazz, ki sta prav tako delila svoje znanje. Tekmovalci so  prihajali iz Srbije, Hrvaske, Italije, Malte, Nemčije, Izraela in seveda Slovenije, zato je bil dogodek resnično prava poslastica za navdušence borilnih veščin.

V soboto, 6.4.2019 je bil veliki finale najboljših tekmovalcev. Med ženskami je naslov prvakinje odnesla domov Christina Said z Malte, medtem, ko je med moškimi prvo mesto romalo v roke domačina, Novomeščana, Klemna Hrovata!

Kempo Arnis Federacije oz. Karate kluba Ryukyu Kempo Slovenije.

(Tina Kincl)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj