FOTO: Častim pol litra v Novem mestu

0
334

Danes je potekala druga letošnja vseslovenska študentska krvodajalska akcija »Častim pol litra«, ki so se ji v sodelovanju z DNŠ Novo mesto tudi tokrat pridružili na OZRK.

Akcije se je udeležilo 24 študentov in dijakov, največ jih je prišlo iz Fakultete za zdravstvene vede in Gimnazije Novo mesto, ki se vedno radi odzovejo na akcije. So pa sami dejali, da so jih pričakovali še več, za kar bodo imeli v letošnjem šolskem letu še priložnosti, če ne prej, pa aprila prihodnje leto, ko jih bomo spet
pozvali.

V prihajajočih mesecih bomo imeli ponedeljke med drugim rezervirane tudi za dijake naših srednjih šol, na katerih začenjamo s predavanji o pomenu krvodajalstva. Hvala vsem obstoječim in novim študentom krvodajalcem, sporočajo z OZRK Nm.

V petek, 7. oktobra, je Območno združenje RK Novo mesto s krajevno organizacijo RK, organiziralo podelitev priznanj krvodajalcem, ki so v zadnjem letu kri darovali jubilejno-krat. Povabljenih je bilo 40 jubilantov, prejeli so priznanja za od 5-krat do 90-krat darovano kri. Za 90-kratno darovanje krvi je priznanje prejela Irena Fink, ki je iz rok predsednice KORK Dolenjske Toplice Ivane Pelko, prejela tudi posebno darilo. Ob tej priložnosti je krvodajalce pozdravila generalna sekretarka RKS Renata Brunskole in se jim zahvalila za redno darovanje krvi. Nagovoril jih je tudi župan Občine Dolenjske Toplice Jože Muhič, v programu pa so sodelovali učenki OŠ Dolenjske Toplice z recitacijo in igranjem na prečno flavto.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj