FOTO: ‘Cirkularka zamenjala kolo’ – slab mesec do BajkaFest – a

0
469

Le še slab mesec nas loči od edinstvenega kolesarskega dogoka na Dolenjskem. Gorsko kolesarsko društvo Bajka 12. maja pripravlja že tretji festival gorskega kolesarstva BAJKAFEST 2018. Gre za rekreativni gorsko kolesarski rekreativni MTB. In kot pravi glavni pobudnik in organizator, Jože Zupančič, ker vozimo za zabavo in ura ni naš gospodar. In ker je Jože tudi pravi ‘tišlarski’ mojster, je danes začel z izdelavo letošnjih medalj, ki jo prejhme vsak udeleženec. Gre za unikatni izdelek, ki v vsakem primeru lahko krasi vaše telo in dom. Narejen je namreč iz lesa.

Sicer pa na maratonu lahko sodelujejo vsi kolesarji, ki jih veseli organizirano rekreativno kolesarjenje v skupinah, in se čutijo sposobni prevoziti 33 km dolgo progo. Otroci in mlajši od 18 let, se smejo maratona udeležiti le v spremstvu staršev oziroma polnoletne osebe. Čelada in ostala zaščitna oprema je obvezna za vse udeležence.

Za najmlajše bo tudi letos poskrbljeno, saj bo organizator pripravil za otroke od 5 do 15 leta starosti pripravil mini MTB ‘maratonček.’ Če se še niste prijavili oz. bi to želeli, potem kliknite TUKAJ.

Tako kot vsako leto bo vmes in po koncu premagane trase vesel, družabno.

Še nekaj podatkov o letošnjem festivalu BAJKAFEST, ki bo 12. maja: 

KRAJ PRIREDITVE: igrišče pri Kmetijski šoli Grm, Sevno 13, Novo mesto in širša okolica
START IN PREVZEM ŠTEVILK: igrišče pri Kmetijski šoli Grm, Novo mesto
ORGANIZATOR: Gorsko kolesarsko društvo BAJKA, Novo mesto
DISCIPLINA: gorsko kolesarstvo XC –rekreacija
DOLŽINA PROGE: 33 KM
VIŠINSKA: 800 m n.v.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj