četrtek, 28 marca, 2024
DomaLokalnoFOTO: Dan za spremembe v Novem mestu

FOTO: Dan za spremembe v Novem mestu

14. Dan za spremembe je vseslovenska prostovoljska akcija. Območno združenje Rdečega križa Novo mesto se je letos povezalo z Varstveno delovnim centrom Novo mesto in organizirali so prostovoljsko akcijo, 14. Dan za spremembe, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanju priložnosti, da se čisto vsak lahko preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca.

V organizaciji Slovenske filantropije je akcija že štirinajsto leto zapored povezala številne akterje po celi Sloveniji, tokrat še posebej z namenom prostovoljskega prispevka k dobremu počutju in za širše dobro. In sicer je letošnja tema Za(čutimo) dobro. Dobro počutje je namreč tisto, ki nam omogoča, da lahko v polnem pomenu razvijamo svoje potenciale, se izpolnjujemo in prispevamo v dobro skupnosti.

Prostovoljci, katerih je bilo 50, iz OŠ Šmihel, dijaki Gimnazije Novo mesto in Ekonomske šole Novo mesto,  so dopoldne preživeli v družbi 61 uporabnikov, ob različnih aktivnostih. In sicer smo ob pomoči prostovoljcev izvedli sprehod na Loko in pevski nastop uporabnikov VDC Novo mesto, sprehod do živali v DSO Novo mesto, poslikavo stene garaže pred VDC Novo mesto in ustvarjalno delavnico. Nekatere aktivnosti so bile rekreativno obarvane, druge ustvarjalne, vse pa so ponudile obilo zabave ob druženju.

Pri akciji so nam pomagali Gostišče Loka in Jub d.o.o., katerim se iskreno zahvaljujemo. Za sladek in slasten zaključek akcije je pa poskrbela Slaščičarska delavnica Cukrček, Urška Berginc s. p., ki se ji prav tako iskreno zahvaljujemo, so sporočili iz novomeškega VDC.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča