FOTO: Dedek Mraz na OŠ Dragotin Kette

FOTO: Dedek Mraz na OŠ Dragotin Kette

-
0 125

Mesec december je čaroben mesec, poln pričakovanj, toplih objemov in iskrenih voščil. Tudi na naši šoli se trudimo, da ustvarimo praznično vzdušje. Krasimo šolo, izdelujemo voščilnice in pečemo sladke dobrote. Najbolj pa se veselimo prihoda Dedka Mraza.

V četrtek, 22. decembra, smo se zbrali v šolski telovadnici in najprej prisluhnili slovenski himni, ki jo je zapel Marko Feguš. Učenec Gašper Ljubi nas je ob projekciji spomnil na dogodke, zaradi katerih praznujemo 26. decembra dan samostojnosti in enotnosti. Nato sta z gospo ravnateljico poklicala najbolj zaželenega gosta, Dedka Mraza. Prišel je z velikim košem daril. Pa jih ni hotel kar razdeliti, morali smo se potruditi – peli smo in plesali, zaigrali dramsko igro. Dedek Mraz je ugotovil, da smo se res potrudili, zato je vsak učenec dobil bogato vrečko, v kateri so se skrivale
sladkarije, šolske potrebščine in družabna igra. Da je bil njegov koš poln dobrot, so mu pomagali prijatelji iz Krke d.d.

Tudi na šolo niso pozabili– s pelerinami, gumijastimi škornji in dežniki bomo raziskovali okolico šole ter se odpravili tudi na daljše sprehode, v razredih pa bomo uporabljali table »piši-briši«. Tudi predstavniki
Lions kluba so nam podarili 1000€, ki jih bomo porabili za nakup terapevtskih blazin.
Tako bodo naši razredi še prijaznejši in prijetnejši. Gospa ravnateljica se je zahvalila
dobrotnikom, ki so nam polepšali praznike in jih naredili čarobne. Po prireditvi smo gostom in staršem na novoletnem bazarju ponudili voščilnice, novoletne dekoracije in mnoge druge izdelke, ki so jih ustvarili naši učenci. Rajanje in zabava se je nadaljevala v razredih. Vsem bralcem želimo v novem letu vse dobro, predvsem pa sreče, zdravja in notranjega miru.

Damijana Karlič