FOTO: Del Šentjerneja v Domžalah

0
57

Minuli konec tedna se je Občina Šentjernej predstavila na tržnem prostoru v Domžalah. Tamkajšnja občina na večnamenski ploščadi pripravlja dogodke z  naslovom Dobrodošli v Domžalah in na katere povabijo občine, da se predstavijo z glasbo,  kulturo, običaji, domačo obrtjo in turistično ponudbo.

Šentjernej se je tokrat predstavil v drugo. Dišalo je po šentjernejskih dobrotah s stojnice Društva kmetic Šentjernej. Po samem tržnem prostoru pa se je zopet bahavo in veličastno šopiril šentjernejski petelin, ki je vnesel pravi nemir na domžalsko dvorišče. Domžalske stojnice so bile polne šentjernejskih dobrot.

Poleg kmetic so se predstavili: Klet Štemberger, Čebelarstvo Kosmač, Kmetija Košak, Kmetija Šketelj, Kmetija Gorenc in Turistična kmetija Pr Martinov´h ter Občina Šentjernej. Dogodka sta se udeležila župan Občine Domžale, Toni Dragar, idejni vodja prireditve “Dobrodošli v Domžalah”, Vido Repanšek in podžupan Občine Šentjernej Janez Selak. Za dobro razpoloženje so poskrbeli številni nastopajoči, med drugim tudi Gašper Bregar s kitaro ter petjem, Tone z Dobravice s harmoniko in Anita Petrič z vezno besedo.

Občina Šentjernej se vsem sodelujočim na prireditvi iskreno zahvaljuje in že sedaj vabi vse, ki bi želeli
sodelovati na dogodku, ki se bo odvijal konec leta, da se javijo na občino, saj jih bomo z veseljem vključili v ta in druge različne dogodke, ki jih občina organizira za namene promocije tudi izven občinskih meja.