FOTO: Delati dobro, tako in drugače

0
326

Krko in Osnovno šolo Dragotina Ketteja povezuje že 40 let uspešnega sodelovanja. V okviru pokroviteljskega odbora smo izvedli številne dejavnosti, s katerimi želimo otrokom s posebnimi potrebami olajšati učenje in popestriti šolske dni.

Poskrbeli smo za šolske potrebščine, zbirali in odprodajali odpadni papir, organizirali piknike, zbirali obleko in obutev in otroke peljali na izlete. Že tradicionalno se z učenci družimo tudi med Krkinim tednom humanosti in prostovoljstva. Letos smo zanje skupaj s plesalci Plesnega centra Dolenjske pripravili plesno delavnico.

FOTO: Delati dobro, tako in drugačePles povezuje ljudi
Delavnice se je kot prostovoljka udeležila tudi Tanja Cesar iz Proizvodnje zdravil.»Do zdaj sem kot prostovoljka vodila skupine na dnevu odprtih vrat, letos pa sem se odločila še za plesne delavnice, saj uživam tako v družbi otrok kot v plesu. Menim, da ples že od nekdaj na svojevrsten način povezuje ljudi in je čudovito sredstvo komunikacije,« nam je pojasnila. Otroci s posebnimi potrebami jo navdušujejo predvsem s svojo preprostostjo in iskrenostjo.

Glede prostovoljstva meni, da štejejo že malenkosti, pomemben pa je predvsem dober zgled, ki ga dajemo.

»Prostovoljstvo ne sme biti gumb, ki ga danes pritisneš, da odigraš vlogo prostovoljca, jutri pa ga izklopiš. Prav je, da te vrednote živimo vsak dan, ne le v Krkinem tednu humanosti in prostovoljstva,« pravi. Še posebej jo razveseli, ko se te vrednote prenesejo na otroke: »Eden boljših občutkov je, ko vidiš, da so te začeli v čutu za sočloveka posnemati.«

Druženje s starejšimi občani
V okviru Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva pripravljamo tudi aktivnosti v 33 domovih za starejše občane po vsej Sloveniji. Predstavili jih bomo v petek.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj