torek, 25 junija, 2024
DomaLokalnoFOTO: Dijaki Srednje zdravstvene in kemijske šole odlični na poklicni maturi

FOTO: Dijaki Srednje zdravstvene in kemijske šole odlični na poklicni maturi

Danes so maturanti Srednje zdravstvene in kemijske šole Nm na svečani prireditvi izvedeli, kako so zaključili svoje štiriletno izobraževanje. Po nagovoru ravnateljice Damjane Papež, ki je dijakom čestitala za uspeh, sta program z glasbo popestrila bivša dijaka šole Tjaša Plut in Darko Barbič, prireditve se je udeležila tudi predstavnica delodajalcev Milena Kastelic iz Krke, d. d.

Poklicno maturo je letos v celoti opravljalo 218 dijakov programa kemijski, farmacevtski in kozmetični tehnik ter zdravstvena nega. Uspešnih je bilo 197 dijakov, kar predstavlja 90,4 % uspeh. 18 maturantov je doseglo izjemen uspeh, od tega je 8 maturantov prejelo vseh 23 točk in tako pridobilo naziv diamantni maturant. To so dijaki: Klara Tina Blažič, Nika Grill, Anja Petan, Žan Kos, Aljaž Zajc, Eva Colarič, Angela Žužek in Klara Ostojić. 10 dijakov je bilo tik za njimi z 22 točkami in so zlati maturanti: Maya Halkić, Nina Saje, Rebeka Zajc, Teja Medle, Nik Vovčko, Martin Dragan, Riaz Goletić, Tija Metelko in Mihaela Barkovič. 44 dijakov je imelo od 19 do 21 točk in so si s tem prislužili odličen uspeh.

Dijaki Srednje zdravstvene in kemijske šole so s svojimi uspehi promotorji učenja, znanja, dela in šole ter se zavedajo, da bodo s svojim poklicem vedno v službi človeka. (Janja Florjančič)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča