FOTO: Ditka navdušila in »Marš v Bresce«

0
91

Suvereno je mlada pevka Ditka sinoči opravila z otvoritvenim uličnim koncertom festivala “Brežice, moje mesto” in v staro mestno jedro privabila veliko število obiskovalcev, ki jim službene obveznosti naslednjega dne nikakor niso preprečile odlične sredine zabave. Vrhunski, domiseln in predvsem svojevrsten repertuar Ditkinih pesmi iz albuma “Ne bodi kot drugi” ter dodatek dovršenega performansa svetovno znanih priredb je ob spremljavi Ditkine kitare, kontrabasa in klaviatur sinoči zvenel popolnoma pravšenj za še eno nepozabno zgodbo festivala “Brežice, moje mesto”. Le-te pa se šele dobro pričenjajo.

Sinoči so odprli tudi razstavo arhiturnih razglednic Brežic avtorice Vesne Lapuh. V polnem teku dogajanja pa je že tudi “Marš v Bresce”, 3-dnevni pohod najpogumnejših, ki so včeraj zjutraj pričeli s klestenjem več kot 100 kilometrov, ki povezujejo prestolnico z domačimi Brežicami. Na včerajšnji poti so si privoščili postanek v Ivančni Gorici, kjer jih je sprejela družina Branka Šekoranje in jih okrepčala za dolge kilometre, ki so še pred njimi. 7 pohodnikov danes nadaljuje pot, skupaj pa jim bomo na glavnem prizorišču zaploskali jutri ob 20.30 uri.

Sicer pa nova lokacija festivala sredi Brežic, na lokaciji stare trgovske šole, že dobiva svojo pravo podobo. Organizator je letos poskrbel tudi za VIP prostor; zanj si lahko obiskovalci priskrbite vstopnice na naslovuinfo@zptm.si in si tako zagotovite najboljši pogled na nastope Poletnega večera z Nušo in Legendami, Jinxov, Alye in seveda Parnega Valjka. Med drugim pestrim programom pa nas bo jutri okrepčala že tudi Kuhna na ulci, tokrat z okusi domačih, lokalnih ponudnikov. Vabljeni, vstopnine ni.

Foto: Luka Rudman