FOTO: Divjal po cesti, bežal pred policisti in trčil v zid

FOTO: Divjal po cesti, bežal pred policisti in trčil v zid

-
0 6196

Novomeški policisti so nekaj pred polnočjo pri kontroli prometa na Ljubljanski cesti opazili sumljivo vozilo in ga začeli ustavljati z modrimi lučmi in sireno. Voznik znakov ni upošteval in je s pospešeno vožnjo
nadaljeval proti Veliki Bučni vasi. Tam je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v betonski zid in obstal. Dva sopotnika sta pobegnila, 21-letni voznik pa je ostal v vozilu.

Ker ni upošteval policistovih ukazov in se je upiral, so ga začasno vklenili. V postopku so ugotovili kar nekaj kršitev cestno prometnih predpisov: vožnja po sredini oziroma drugi strani ceste (120 evrov), neprilagojena hitrost, »divjanje« po cesti (300 evrov in tri kazenske točke), neupoštevane posebnih zvočnih in svetlobnih znakov (500 evrov in 5 kazenskih točk), vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja (500 evrov), vožnja z neregistriranim vozilom (500 evrov), uporaba registrskih tablic, ki ne pripadajo vozilu (500 evrov), vozilo tehnično ni bilo brezhibno (400 evrov), neupoštevanje odredb policistov (334 evrov). Voznik se v nesreči ni poškodoval, vozila pa niso zasegli, ker je bilo zaradi nesreče nevozno.