FOTO: DJ Clay Clemens osvaja Kitajsko

0
440

Klemen Zupančič, naš dolenjski rojak, ki deluje pod imenom DJ Clay Clemens, je neustrašen. V začetku letošnjega leta so se mu izpolnile velike sanje. V zadnjih dveh letih je sicer veliko nastopal v tujini, največ na Hrvaškem, v Italiji in na Nizozemskem, tokrat pa je odpotoval na mesečno turnejo po Kitajski.

Na dan žena je mami še prinesel rožico, nato pa odhitel na let za Kitajsko. Prva postaja je bil Peking, nato pa se je odpravil v mesto Changsha, kjer je imel tudi prvi nastop. Kitajska je bila sicer v načrtu že  slabo leto, saj se tam t.i. klubski trg precej razvija.

»Priložnosti so, le poiskati jih je treba,« pravi Klemen z optimizmom. Tako sta se z agentom Jernejem iz New Vision Agency odločila, da poskusita na kitajskem glasbenem trgu. Na mesec dni trajajoči turneji je Klemen nastopil 20 – krat, pot pa ga je iz Changshaja popeljala še v mesti Chongqing in Kunming. Turneja je bila  naporna, saj je imel med nastopi le štiri proste dni. »Dopoldnevi zame ne obstajajo, moj dan na turneji se je začel s kosilom,« v smehu pove Klemen. Popoldneve je namenil za spoznavanje mest ter druženje z domačini, zvečer pa se je vsakokrat skrbno pripravil na nastop. Kitajska ga je navdušila, prijetno pa ga je presenetila tudi prijaznost ljudi. Občinstvo in vodje klubov so ga zelo lepo sprejeli. »Najbolj pozitivno me je tam presenetilo njihovo gostoljubje, varnost, čistoča in modernost. Veliko sem se naučil, spoznal nove ljudi, tamkajšnje trende, domov pa sem prišel poln novih idej,« z navdušenjem razlaga Klemen.

Prvič poskusil kokošje kremplje

Glede hrane in prehranjevanja je bil že pred odhodom na turnejo skeptičen. »Zelo nerad jem zelenjavo. Mislil sem, da bo to velik problem, vendar bi imel večji problem, če ne bi maral pekoče hrane. Na začetku mi je bilo zelo težko naročati v restavracijah, saj nisem vedel kaj lahko pričakujem, vendar sem imel srečo, da sem imel okoli sebe ljudi, ki vedo kje se dobro je in so mi velikokrat pomagali z naročanjem hrane. Najraje sem jedel teppanyaki piščanca in škampe v kombinaciji z rižem ali rezanci. Po nastopih pa so me velikokrat peljali na tradicionalni hot pot.« Kitajska je znana po pestri kulinariki in za naš okus včasih nenavadnih specialitetah, med drugim tudi po kokošjih krempljih, ki jih je Klemen kljub predsodkom vseeno poskusil. »Vedno rad poskusim kaj novega, posebnega. Kurje tačke sem jedel prvič in skoraj zagotovo tudi zadnjič. Radovednost sem potešil, na naslednjem obisku se bom raje držal preverjene hrane.« 

Klemen pa ima načrte za prihodnost. Želja je turneja po ZDA. Bil je že v nekaj ameriških krajih in mu je bilo zelo všeč. Zato je njegov naslednji večji cilj oddelati nekaj nastopov v Ameriki.

(Foto: Osebni arhiv)

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj