nedelja, 28 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: Dobrodelni tabor Mavrični bojevniki

FOTO: Dobrodelni tabor Mavrični bojevniki

Od nedelje, 27. do srede 30. avgusta je v organizaciji društva Eternia – Mavrični bojevniki, na Gradišču nad Stično, tik pod Lavričevo kočo, potekal dobrodelni tabor, namenjen otrokom Zgornje in Spodnje Savinjske doline, ki so utrpeli škodo v avgustovskih poplavah.

Otroci iz Mozirja, Nazarij, Solčave, Luč in Gornjega grada, so v nedeljo opoldne z avtobusom prispeli na Gradišče nad Stično, kjer so jih v tabornem prostoru sprejeli mentorji prostovoljci, Mavrični bojevniki. Navdušeni nad spremembo okolja in novimi obrazi, ki so vlivali novo upanje in otrokom vsaj za nekaj časa pomagali pozabiti slike in tegobe, ki jih je povzročila nedavna ujma, so se podali dogodivščinam naproti.

Tabor prijateljstva, kot so ga poimenovali Mavrični bojevniki, je v dobrih treh dneh kar 38 sodelujočim otrokom ponudil številne aktivnosti: delavnice preživetja v naravi, športne in ustvarjalne delavnice, pogovorne in glasbene in večere ob tabornem ognju. Mesarstvo Maver iz Stične je s svojimi izdelki poskrbelo, da je bilo ob tabornem ognju prijetno tudi otroškim želodčkom.

Poslanstvo Mavričnih bojevnikov »učimo in se učimo« je bilo tudi tokrat močno izraženo, hkrati pa je bilo sporočilo dobrodelnega tabora tudi to, da v težki situaciji nismo sami.

Zadnji dan je bil deževen, kot da bi nebo jokalo, ker se tabor in hkrati tudi poletne počitnice bližajo koncu. Otroci so pospravili tabor, nato pa se odpravili na toplo kosilo v Lavričevo kočo na Gradišču.

Hvaležni za vsa doživetja, katerih del so bili zadnje počitniške dni, so se odpravili domov ter danes ponovno prestopili šolske pragove v svojih krajih. Z vrečkami presenečenja, v katerih so se skrivali praktični predmeti in šolske potrebščine, so jih obdarili tudi številni podporniki tabora, Supernova Novo mesto, podjetje Hofer Slovenija, SC GAČE – Smučarski center Gače, Proizvodnja Žganih pijač, Primož Mikelj s.p in Hiša kranjske čebele. Srečno, otroci!

(Zapisala: Maruša Mohorič)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča