FOTO: Dobrodelni Tečem, da pomagam

0
108
dav

Športni park Trebnje je v soboto dopoldne gostil dobrodelni dogodek Tečem, da pomagam 2018, ki je bil del vseslovenske akcije Zveze Lions klubov Slovenije.

Dogodek je LK Trebnje pripravil skupaj z Zdravstvenim domom Trebnje oziroma novim Centrom za krepitev zdravja Trebnje. Osveščali smo o pomenu zdravega načina življenja, poseben poudarek pa je bil namenjen spoznavanju sladkorne bolezni. Na posebnem panoju so obiskovalci na slikovit način “prebrali”, koliko sladkorja je v kozarcu posamezne pijače in in koliko sladkorja na leto vnesemo v svoje telo, če spijemo le en kozarec sladke pijače dnevno. Obiskovalci so – vsaj za trenutek – razmislili o svojem življenjskem slogu in morebitnih spremembah. Center za krepitev zdravja ja izvajal tudi meritve sladkorja in pritiska.

Tudi tokrat so prostovoljci prispevali svoj kamenček v mozaik osveščanja o pomenu vida, druženja in srčnosti. Sobotne prireditve se je udeležil tudi David Fortuna s starši, slepi mladenič, ki smo mu v prejšnih letih pomagali pri nakupu prilagojene opreme.

Ambasador dogodka je bil Alojz Poglavc, ki je letos že drugič zapored zmagal na ultrakolesarki preizkušnji Dirka okrog Slovenije. Prireditev, ki sta jo pomagal izpeljati še Top Gym in Leo klub Trebnje, je obiskal tudi bivši guverner Milan Kapetan z ženo, sicer pa je teklo, hodilo, obiskalo svetovalce za zdrav življenjski slog ali pa se preizkusilo na poligonu skoraj sto obiskovalcev. (LAPEGO)

(foto: Tatjana Fink)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj