petek, 29 marca, 2024
DomaLokalnoFOTO: Dobrodelnost na SZKŠ

FOTO: Dobrodelnost na SZKŠ

December je mesec, ko si še bolj kot med letom želimo delati dobro, pričarati ljudem na obraze nasmehe in jim napolniti srca z ljubeznijo. Tega se zavedajo tudi dijaki in zaposleni na Srednji zdravstveni in kemijski šoli s Šolskega centra Novo mesto in zato vsako leto v novembru in decembru izvedejo dobrodelne in humanitarne akcije, s katerimi dokažejo, da so šola s srcem, da so poklici, za katere izobražujejo, poklici za ljudi in da vedno in povsod šteje srčnost, prijaznost in veliko srce.
Z akcijo Majhen prispevek za veliko darilo so učitelji in zaposleni zbrali finančna sredstva za družini dveh dijakov, pri katerih so zaznali veliko finančno stisko. Z zbranimi sredstvi so družinama podarili darilni kartici nakupovalnega centra in jim tako polepšali iztekajoče se leto.

S pozivom dijakom in zaposlenim, da namesto pirotehničnih sredstev kupijo malenkost za živali v zavetišču, so v akciji Pomoč živalim v zavetišču zbrali hrano, priboljške in opremo za živali, ki so jih predali zavetišču Turk.

Ker se na šoli zavedajo, da je zdravstveno osebje zaradi izrednih razmer in napornega dela velikokrat prikrajšano za proste in neobremenjene ure s svojimi družinami, in v želji, da bi si zaposleni na covid oddelku Splošne bolnišnice Novo mesto vzeli čas zase, so jim pripravili in podarili košarice drobnih pozornosti, ki so jim ogrele dušo in posladkale naporne dneve v službi.

Dijaki prostovoljci v Splošni bolnišnici Novo mesto so na stojnici v prostorih Šolskega centra Novo mesto zbirali igrače, ki so jih podarjali dijaki in zaposleni. Zbrane igrače so podarili Vrtcu na otroškem oddelku Splošne bolnišnice Novo mesto, Vrtcu Pedenjped Novo mesto, Varni hiši Novo mesto, Društvu prijateljev mladine Mojca Novo mesto in Društvu za razvijanje prostovoljne dejavnosti Novo mesto.

S sodelovanjem na kreativno–dobrodelnem natečaju Rišem za prijatelja na temo slovenske/svetovne znamenitosti so oddali 17 risb z različnimi znamenitostmi, ki bodo krasile platnice zvezkov v naslednjem šolskem letu. V natečaju RK Nisi sam, pod geslom Slika drobne pozornosti, so dijaki pisali pisma za starejše, ki jih bodo obiskali prostovoljci OZ RK Novo mesto. Poslali so štiri pisma, pismo Nike Petric iz Z2d – pti pa je izražalo toliko srčnosti, da so ga izbrali za razstavo, ki jo bodo pripravili na OZRK Novo mesto.

Ponovno so se dijaki v okviru dijaške skupnosti pridružili vseslovenskemu projektu Mala pozornost za veliko veselje in s še ostalimi šolami Šolskega centra Novo mesto izdelali, napisali in odposlali 3999 unikatnih novoletnih voščilnic za starostnike.
Andreja Kmet, Janja Florijančič

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča