FOTO: Dolenjca dobrodelno pretekla 100 km okoli Bleda

35700
2647

Ta konec tedna je na Bledu potekal Ruthin tek na 100 km oz. 17 krogov okoli jezera. S stotico sta uspešno opravila tudi dva Dolenjca, Boštjan Lukan in Andrej Zupan. ČESTITKE

Ruthin tek je doobrodelni tek. Ruth Podgornik Reš je bila rekreativna športnica, planinka in tekačica ter priljubljena vrtnarica, ki jo je konec leta 2012 na poti iz Krme proti Kredarici zasul plaz. V njen spomin društvo Never give up organizira dobrodelni Ruthin tek okrog Blejskega jezera. Namen prireditve je, da vsak preteče toliko krogov, kot si želi.

Na svojem FB profilu sta naša klena Dolenjca zapisala:

Tekaški sprehod okoli Blejskega jezera. Sedemnajst krogov je bilo potrebno, da sva zgrizla teh 100 km. Krize med tekom ni bilo, le ta je prišla v cilju, ko sva se ohladila in komaj hodila. Tudi danes ni kaj veliko bolje Hvala Andrej Ultrarunning #žival, sam tega ne bi zmogel. Tako sva pa drug drugega priganjala. Hvala tudi še dvema najglasnejšima navijačema.

35700 KOMENTARJI

  1. Ruthin tek ni tek na 100km…je športno humanitaren dogodek ki traja en vikend od petka od 17ih do nedelje do 17ih. Zbirajo se sredstva za pomoči potrebnim… odtečeš/se sprehodiš, ni važno koliko krogov ali pa samo prideš prispevati. To je Ruthin tek od društva Never give up.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj