FOTO: Druga plat vremenske nemilosti

FOTO: Druga plat vremenske nemilosti

-
0 335

Medtem ko je vreme s svojo močjo neusmiljeno udrihalo po SV Slovenije, pa smo lahko vsaj na JV Slovenije občudovali sončni zahod. Dvoličnost narave.

Ponoči in zjutraj bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nekatere nevihte se lahko zavlečejo tudi v večerni čas. Najnižje jutranje temperature bodo od 17 do 22, v alpskih dolinah okoli 14 stopinj C.

V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 34 stopinj C.

OPOZORILO
Zvečer so še možne močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra, ni izključen tudi pojav toče. Ob tem so možni porasti hudourniških voda. V večjem delu Slovenije je velika toplotna obremenitev.

OBETI
V nedeljo zjutraj bo na zahodu in severu spremenljivo oblačno, možne bodo že manjše padavine. Drugod bo sprva še delno jasno. Čez dan se bodo padavine in nevihte na zahodu in severu krepile, se razširile nad vso državo ter ponehale v noči na ponedeljek. V ponedeljek in torek kaže na precej jasno in večinoma suho vreme. V torek se verjetnost za popoldanske nevihte nekoliko poveča. (asro)