FOTO: Dušan Krbanjević do brona v Ljubljani

0
119

V Ljubljani je minuli konec tedna potekalo veliko, tradicionalno mednarodno tekmovanje v judu. 56. Pokal Nagaoke, ki ga v spomin na japonskega judoista Nagaoko, prireja Judo klub Olimpija, je nastopilo preko 600 tekmovalcev iz 60 slovenskih in inozemskih judo klubov.

Iz novomeškega Bushida se je najbolje nastopil Dušan Krbanjević v kategoriji mlajših dečkov do 60 kg. V prvem krogu je bil Dušan prost, nato pa je z metom in končnim prijemom premagal Ljubljančana Domna Šinkovca. V polfinalnem nastopu je moral priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu Žigi Pahorju. V borbi za bronasto medaljo pa se je pomeril z Martinom Kekičem iz Izole. Dušan je kmalu po začetku dvoboja uspel izvesti met za katerega je dobil wazari. V nadaljevanju pa je nasprotnika prijel v končni prijem in ga zadržal do konca dvoboja.

V isti starostni kategoriji je nastopil še Mihael Pejašinović, ki je premagal enega nasprotnika in osvojil 9. mesto. V starostni kategoriji starejših dečkov in deklic je Vanessa Gole osvojila 5. mesto. V prvem dvoboju je premagala Tajo Žganjar iz Bežigrada. V nadaljevanju se je pomerila z zanjo vedno neugodno Majo Mušič iz Oplotnice. Po treh minutah dvoboja sta bili nasprotnici neodločeni. V borbi za zlato točko pa je nasprotnica Vanesso presenetila in zmagala. V popravnih borbah je Vanessa z ipponom premagala Anušo Turk Berčnik in se uvrstila v borbo bronasto medaljo Ani Stoimenovski. Do polovice dvoboja je Vanessa narekovala tempo, vendar brez točk. Bežigrajčanki pa je v nadaljevanju uspel met in Vanessa se je morala zadovoljiti s 5. mestom.

Tian Jerman in Aleš Krevs sta premagala vsak po enega nasprotnika, kasneje pa sta naletela na premočne nasprotnike in ostala brez uvrstitve med prvih osem. (Metod Jerman)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj