FOTO: Dva brona dolenjskih karateistov na DP

0
62

V športni dvorani Podčetrtek je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s Karate klubom Kozjansko in Obsotelje, organizirala Mladinsko državno prvenstvo za leto 2016 v katah in športnih borbah za posameznike v starostnih kategorijah do 21 let, ki se ga je udeležilo 410 tekmovalcev iz 52 karate klubov iz
Slovenije.

Državnega prvenstva sta se pod vodstvom trenerja Franjo Horna, udeležila tudi dva dolenjska karate kuba in sicer: Karate klub Novo mesto in Karate klub Krka Šentjernej. Tekmovalci, ki so nastopali na državnem prvenstvu v disciplini kate posamezno so: Ema Žagar, Ester Horn, Aleš Žagar, Swen Horn, Michel Horn, Lara Kovačič, Marcel Kovačič in Nik Kovačič.

Aleš, Lara, Marcel, Ema in Nik so premoč sotekmovalcev žal morali priznati v prvem krogu tekmovanja. Malce bolj uspešen nastop je imel Swen, ki je prvi krog tekmovanja zmagal z oceno 5:0. Drugi krog tekmovanja pa je z oceno 3:2 žal izgubil in tako končal tekmovanje, brez možnosti nadaljnjega nastopa.

Izmed zgoraj naštetih sta bila najbolj uspešna Ester in Michel, ki sta osvojila bronasti medalji. Ester je nastopala v kategoriji najmlajših. Tako prvi kot drugi krog tekmovanja je zmagala z oceno 5:0. V tretjem krogu je zaradi manjše nestabilnosti pri zadnjem obratu boj izgubila s 4:1. Sledil je še en boj za tretjo mesto, ki ga je Ester ponovno dobila z oceno 4:1 in tako zasluženo osvojila 3. mesto.

Michel je nastopal v kategoriji mlajših kadetov. Premagal je oba nasprotnika v prvem in drugem krogu. V tretjem krogu je po vidno boljši predstavi mojstrske kate Kanku-sho (izvajal jo je tudi nasprotnik) boj izgubil s tesnim izidom 3:2, čeprav po mnogih besedah nepravično ocenjeno s strani sodnikov. A je karate žal šport, kjer imajo na tekmovanjih sodniki zadnjo besedo in tukaj ne moremo veliko spremeniti. V naslednjem krogu
tekmovanja je še enkrat pokazal, da sodi med najboljše in nasprotnika premagal z oceno 3:2. V zadnjem krogu za tretje mesto, pa je ravno tako zmagal, tokrat z oceno 4:1. Na koncu je Michel zasluženo zasedel 3. mesto.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj