FOTO: Edinstvena predstava Kamišibaj

0
259

V Centru za strokovno pomoč in podporo otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami in njihovim družinam na OŠ Dragotina Ketteja v Novem mestu se je danes zgodila posebna predstava, Kamišibaj.

Uprizorili so jo udeleženci praktičnih skupinskih delavnic, ki potekajo v sklopu dejavnosti Centra. Otroci so si razdelili vse vloge v gledališču. Prodajali so vstopnice, sprejemali garderobo, usmerjali goste, na koncu pa predstavo tudi zaigrali. V kamišibaj gledališču  so uprizorili zgodbo Svetlane Makarovič Razvajeni vrabček. Z glasbeno spremljavo na zvončkih je dogodek popestril učenec David Bratič.

Predstavo so si ogledali starši. Srečanje je potekalo v sproščenem vzdušju, kjer so vsi nastopajoči pokazali svoje talente. Najpomembnejše pa je, da so ob prijetnem druženju na lastni koži preizkusili tako delovanje gledališča kot tudi nastajanje predstave. V to so vložili veliko likovnega, gledališkega, glasbenega in ustvarjalnega truda. S ponosom smo predstavili delo v skupinskih praktičnih delavnicah in se veselimo nadaljnjega skupnega ustvarjanja. (Jasna Banovec)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj