FOTO: Elan ob 75-letnici

0
110

Elan je svetovno znan proizvajalec in dobavitelj izdelkov za smučanje, plovil, športne opreme ter tehnološko naprednih kompozitov. Družba je bila ustanovljena leta 1945 ter ima dolgo in veličastno zgodovino. Danes ima skoraj 700 zaposlenih. Elan je ena najbolj inovativnih globalnih blagovnih znamk s področja športnih izdelkov in sodi med najbolj prepoznavne in najbolj globalne izmed vseh slovenskih blagovnih znamk. Elanovi izdelki so v uporabi v več kot 60 državah po vsem svetu.

Elan 75. obletnico znamke praznuje z naklonjenostjo svoji dediščini ter z vizijo inovacij v prihodnosti, pod sloganom »Always Good Times«.

»VERJAMEMO, DA SE V VSAKOMUR SKRIVA DOBER SMUČAR«
Na današnji novinarski konferenci v Alpskem smučarskem muzeju Elan je mag. Leon Korošec, direktor zimske dimenzije ter podpredsednik skupine Elan, poudaril, da se je smučanje v vsem svojem času, kar ga poznamo in doživljamo, razvilo v mnogo oblik. »Razvijajo se nove discipline, njihova skupna rdeča nit pa je enkratna izkušnja v objemu gora, sonca, snega. Tu nastajajo neizbrisni spomini, doživetja s prijatelji in družino. Na teh občutkih gradimo. Verjamemo, da se v vsakomur skriva dober smučar,« je dejal in dodal, da Elan zato inovira za vse, tudi za otroke in turne smučarje.

»INOVATIVNOST JE V NAŠI BITI«
V Elanu so edini na svetu izdelali popolnoma funkcionalne zložljive smuči, Ibex Tactix, prve svoje vrste, Amphibio tehnologijo, prvo funkcionalno levo in desno tehnologijo na tržišču, pred 26 leti (leta 1994) pa je Elan izumil karving smuči, največjo inovacijo smučarske industrije zadnjih desetletij. Danes praktično vsak, ki smuča, smuča na Elanovi inovaciji.

Elan je za svoje inovacije in dosežke prejel že več kot 300 mednarodnih nagrad.

»VSE SVOJE SMUČI PROIZVAJAMO V ALPAH!«.
Celotno podjetje Elan je na eni lokaciji, v Begunjah, saj je po besedah mag. Leona Korošca v času, ki prihaja »najbolje imeti vse na svojem dvorišču.« V Elanu se zavedajo, da morajo biti agilni in hitri, se bliskovito odzivati na spremembe.

Kot enega od ključnih stebrov Elana je mag. Leon Korošec izpostavil blagovno znamko, ki se napaja iz vsega ustvarjenega in prinaša prepričljivost, kakovost in zaupanje. Takoj zatem pa je izpostavil zaposlene. »Stroji, stavbe, vse to se postara, je zamenljivo, Elan pa so zgradile generacije pred nami, gradili ga bomo mi in ga bodo generacije za nami. Zato je današnji dan tudi poklon našim zaposlenim.«

NEKOČ VRHUNSKI ŠPORTNIK, ZDAJ AMBASADOR ELANA
Elanova »družina« so tudi športniki, ki tvorno ustvarjajo uspehe. Gost novinarske konference je bil tudi Bojan Križaj, legenda slovenskega smučanja. Izpostavil je svoj osebni ponos, da je lahko del Elanove zgodbe, zdaj kot ambasador, ob boku najboljšega smučarja vseh časov, Ingemarja Stenmarka, s katerim na vsakem koraku pomagata pri razvoju novih produktov ter prepoznavnosti blagovne znamke doma in v svetu. »Hvala vsem ljudem, ki so s tehnično pomočjo in znanjem sodelovali pri razvoju smuči, še kako potrebnih za vrhunske smučarske rezultate.«

»TO JE ZGODBA, KI SE PIŠE. PONOSEN SEM NA TO.«
Filip Flisar, aktualni reprezentant v smučarskem krosu, ki, kot pravi, rad gradi dobre zgodbe, vso svojo kariero gradi z Elanom. »Elan je podjetje, ki je odprto in ki prisluhne – včasih celo malo norim idejam,« je dejal Filip Flisar. Na Elanovih smučeh so se rodili fenomenalni rezultati, prestižne kolajne v svetovni areni.

Na zgodovino podjetja so ponosni tudi v Elanovi navtični diviziji, diviziji kompozitov ter v Elanu Inventa, ki je eden od vodilnih svetovnih ponudnikov izdelkov in storitev športne opreme.

V prihajajoči sezoni pri Elanu verjamejo, da bo smučanje ne le tradicionalna zimska aktivnost, kot jo poznamo že desetletja, ampak bo pomemben del preživljanja časa na prostem. Danes nas strokovnjaki opozarjajo na pomen gibanja in svežega zraka; smučanje bo tu lahko odigralo zelo pomembno vlogo. »Od profesionalcev do otrok, za katere skrbimo tudi z razvojem izdelkov za hitrejše učenje. Zato apeliramo na lokalne skupnosti, da premislijo o oživitvi manjših smučišč, ki bi lahko smučanje naredilo bistveno bolj dostopno,« je zaključil mag. Leon Korošec. (Lin&Nil)

(foto: Urška Drofenik)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj