četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportFOTO: EP v karateju v Nm in uspeh domačih karateistov

FOTO: EP v karateju v Nm in uspeh domačih karateistov

Minuli konec tedna je Novo mesto gostilo Evropsko prvenstvo v karateju in SKDUN evropski pokal, v odlični organizaciji Karate kluba Novo mesto in Črnomelj. V Olimpijskem centru v Češči vasi je nastopilo več skoraj 600 tekmovalcev iz 18-ih evropskih držav. In gostitelji so se na prvenstvu odrezali odlično, saj so osvojili deset evropskih medalj, med drugim so osvojili tudi naslov evropskih prvakov v kategoriji ekipno kate.

V soboto, 31.7.2021 in v nedeljo, 1.8.2021, se je v Olimpijskem centru Novo mesto, Velodrom Češča vas, odvijalo evropsko prvenstvo v karateju, ki se ga je udeležilo skoraj 600 tekmovalcev iz 18 evropskih držav. V zelo močni mednarodni konkurenci so se naši tekmovalci odrezali odlično ter skupaj osvojili 10 medalj.

Med njimi se blešči tudi zlata medalja, ki so jo osvojili v kategoriji veteranov in disciplini kate ekipno: Mihael Rukše, Otmar Zajc in Simon Bele in s tem osvojili naziv evropskih prvakov.

Med najuspešnejšimi domačimi tekmovalci in tekmovalkami sta bila:

Ester Horn, ki je osvojila srebro v katah posamezno in bron v športnih borbah posamezno ter Jakob Krašna, ki je osvojil srebrno medaljo v katah posamezno in bronasto v katah ekipno.

Prejemniki medalj so bili še:
Špela Tihi, 2. mesto – kate posamezno mladinke (pokal)​
Nik Kovačič, 2. mesto – kate posamezno nad 18 let (pokal)
Simon Bele, 3. mesto – kate posamezno veterani + 40 let (EP)​
Swen Horn, 3. mesto – kate posamezno kadeti (EP)​
Ajna Toljić, 3. mesto – kate posamezno nad 21 let (pokal)​

Dečki (Danylo Nesterow, Krašna Jakob, Aleš Gabriel Lisec), 3. mesto – kate ekipno (pokal)​
Karolina Horn, 4. mesto – članice nad 21 let – kate posamezno (EP)

Organizatorja tekmovanja, Franja Horna, so za odlično organizacijo pohvalili tudi predsednika zveze SKDUN, Aurel Patru, podpredsednika SKDUN Milorada Čopić ter vsi udeleženci tekmovanja.

Čestitke za organizacijo in uspeh.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča