petek, 19 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: Erik je že stotič daroval kri

FOTO: Erik je že stotič daroval kri

Na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto je OZRKS Novo mesto čestitali prvemu letošnjemu jubilantu. Erik Kraševec iz KORK Majde Šilci je kri daroval že stotič. Z darovanjem je začel leta 1998, pri 25 letih.

Sicer krvodajalci povedo, da jih je nekdo nagovoril h darovanju krvi, sorodnik, sodelavec, Erik pa pravi, da ga je pač prešinilo, da z malim vložkom lahko veliko pomagaš, tebi pa nič ne vzame, istočasno pa je to tudi potrditev, da je zdrav. Po toliko odvzemih ima občutek, kot da ga nekaj sili, da mora spet na odvzem. Na srečo niti on niti nihče od družinskih članov še ni potreboval krvi, se pa kot strasten športnik zaveda, da je zelo malo potrebno in si na strani tistega, ki kri potrebuje. Pazi pa, da s treningi ne pretirava par dni pred odvzemov, da je pripravljen za darovanje krvi. Je mož in oče, ki se s športom, predvsem kolesarstvom in tekom, ukvarja praktično vsak dan, pred službo ali po njej, ker dela v štirih izmenah, pa vendar pravi, da z voljo in dobro organizacijo vse teče kot je treba.

Ob jubileju sta mu čestitali predsednica OZ RKS Novo mesto Danica Novak Malnar in predsednica KORK Majde Šilc Bojana Prišel Zrilič. (Mateja Šlajkovec)

(Foto: OZ RKS)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča