FOTO: Ferrari iz Budne vasi, morda namig za izlet

0
1219

Ni prav veliko vasi v Sloveniji, ki bi imele Ferrarija, ali pač. V Budni vasi so se kosci pred dnevi lotili domačega travnika in ga pokosili po svojih željah oz. nakosili za priznano avtomobilistično znamko. Razlika med originalom in ustvarjalno košnjo je očitna. Ampak samo v barvah. 😉 Tokrat so rdeči postali zeleni.

Morda namig za izlet, da obiščete Budno vas, ki leži ob regionalni cesti Tržišče – Hotemež in povezuje Mirnsko dolino z Radečami. Budna vas se pisno prvič omenja leta 1400 v urbarju gospodstva Svibno. Sestavljajo jo zaselki Budna vas, Zdevno, Hrušice in Brun, ki so posejani po okoliških gričkih.

Nad vasjo proti Brunku je hrib, ki ga domačini imenujejo Krokarjev hrib, nad njim so včasih radi krožili krokarji, ki so gnezdili v krošnjah dreves. Tam so bile locirane keltske gomile, ki pa do sedaj še niso raziskane. V bližini je bil rudnik svinca.

Ob jasnem vremenu v daljavi vidimo obronke Gorjancev, vrhove notranjskega triglava Snežnika, Kum, Veliko kozje in Lisco. Ob jasnih nočeh celo sij nad razsvetljenim Zagrebom. Po okoliških hribih pa so posejane vasi in cerkve in raste mešan gozd, pretežno listavci.

Morda pa ob naslednji košnji nastane še kaj, ampak vse je odvisno od velikosti travnika. 🙂

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj