FOTO: Finkova in Žnidaršič državna prvaka

0
241

V Slovenskih konjicah je v nedeljo potekal jubilejni 10. Konjiški maraton, v sklopu katerega je potekalo tudi državno prvenstvo v teku na 10 kilometrov. Naslova v članski kategoriji sta osvojila Novomeščana Anja Fink (Kronos) in Jošt Žnidaršič (Krka).

Fantje so uprizorili napet boj za zmago, saj je prve tri ločilo le sedem sekund, na polovici proge pa je bilo v vodilni skupini celo šest tekačev. V zaključku je največ moči zbral Žnidaršič, ki je slavil s časom 31:23, tri sekunde za njim je zaostal Blaž Orešnik (Ormož), s časom 31:30 pa je v cilj pritekel Simon Navodnik (Kladivar).

Manj napeto je bilo pri dekletih, kjer si je Finkova že na polovici proge pritekla 15 sekund prednosti pred Nejo Kršinar (Papež), naši najboljši tekačici na dolge proge ta trenutek pa sta imeli precejšnjo prednost pred zasledovalkami. Finkova je do cilja prednost še nekoliko povečala in se veselila zmage z novim osebnim rekordom 33:58, prav tako pa je najhitreje do zdaj tekla tudi Kršinarjeva, ki je bila druga s časom 34:38. Bron je s časom 40:16 osvojila Kim Ameršek (Kronos). (Slovenska atletika)

(foto: FB Anja Fink)