petek, 29 marca, 2024
DomaŠportFOTO: Finkšt peti na dirki Trofej Poreč

FOTO: Finkšt peti na dirki Trofej Poreč

V Taru se je končala 24. izvedba dirke Trofej Poreč. 156 km dolgo preizkušnjo od Poreča do Tara je dobil kolesar, ki je bil med sodelujočimi najvišje uvrščen na UCI-jevi lestvici, Poljak Patryk Stosz (Voster ATS Team). Drugi je bil zmagovalec letošnje Trofeje Umag, Čeh Adam Toupalik (Elkov – Kasper), tretji pa Francoz Thibaud Gruel (Groupama FDJ Conti). Zelo dober je bil tudi član novomeškega KK Adria Mobil Tilen Finkšt, ki je bil na dirki najboljši Slovenec in v zahtevnem sprintu na klanec na koncu zasedel 5. mesto ter osvojil 15 UCI točk.

Ekipa KK Adria Mobil je bila oslabljena, nastopilo je samo pet kolesarjev – Kristijan Koren, Kristjan Hočevar, Gal Glivar, Aljaž Jarc in Tilen Finkšt, saj je moral zadnji trenutek zaradi bolezni nastop odpovedati Aljaž Turk.

Športni direktor Marko Kump je bil po dirki zadovoljen s predstavo svojih varovancev: “Ves čas smo bili aktivni, Gal je bil dolgo časa v begu skupaj z Italijanom Montefioriom. A niti vreme (popolno brezvetrje) niti interesi ekip zadaj nam nista šla na roko, tako da ju je glavnina ujela še pred razpletom dirke. Tilna so fantje v zaključku pripeljali v dober položaj za zaključni sprint, žal mu je v hudi konkurenci na koncu malo zmanjkalo, da bi bil na stopničkah ali da bi dirko celo dobil. Pozitivno gledamo naprej in vse sile usmerjamo proti večetapni dirki Istrska pomlad, ki bo na sporedu od 9. -12.marca. Ekipi se bo namesto Aljaža Turka pridružil Boštjan Murn.” (KK Adria Mobil)

(foto: Mario Stiehl)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča