torek, 14 maja, 2024
DomaLokalnoFOTO: Gasilsko tekmovanje v orientaciji

FOTO: Gasilsko tekmovanje v orientaciji

Minulo soboto je Gasilska zveza Novo mesto na območju Prostovoljnega gasilskega društva Dobrava uspešno izvedla gasilsko orientacijo za mladino. Tekmovanja se je udeležilo 75 trojk izmed prvotno prijavljenih 82 ekip, ki so se razvrstile v kategorije pionirjev, mladincev in pripravnikov. Veseli nas, da se ta številka iz leta v leto povečuje, saj kljub številnim obveznostim mladi gasilci še vedno najdejo čas za delovanje v gasilskih društvih.

Na tekmovanju so se ekipe spopadle z izzivi orientiranja v prostoru. S pomočjo kompasa in karte so morale poiskati kontrolne točke, pri čemer so se morali čim bolj spretno izvesti tudi določene gasilske discipline, kot so vozli, zvijanje cevi in priklop cevi na trojak.

Najboljše tri ekipe v vsaki kategoriji so se uvrstile na regijsko tekmovanje, ki bo potekalo to soboto, 17.6.2023, PGD Velika Strmica-GZ Trebnje. Z veseljem sporočamo rezultate najboljših ekip v posameznih kategorijah:

Pionirke:

PGD Dvor

PGD Grmovlje

PGD Žužemberk

Pionirji:

PGD Mali Podljuben

PGD Dvor

PGD Ajdovec

Mladinke:

PGD Dvor

PGD Grmovlje

PGD Mali Podljuben

Mladinci:

PGD Mali Podljuben

PGD Bučka

PGD Škocjan na Dolenjskem

Pripravnice:

PGD Grmovlje

PGD Dvor

PGD Mirna Peč

Pripravniki:

PGD Šmihel pri Novem mestu

PGD Prečna

PGD Vavta vas

Iskreno držimo pesti za naše ekipe, da se bodo tudi na regijskem tekmovanju odlično odrezale. Mladinska komisija pri Gasilski zvezi Novo mesto se zahvaljuje vsem tekmovalcem, mentorjem, sodniškemu zboru in še posebej Prostovoljnemu gasilskemu društvu Dobrava za odlično organizacijo tekmovanja. (Silvo Vene, GZ Nm)

(foto: Ciril Miklič)

 

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča