petek, 3 maja, 2024
DomaŠportFOTO: Gimnastičarke med najboljšimi, prav tako akrobati 

FOTO: Gimnastičarke med najboljšimi, prav tako akrobati 

Dekleta Gimnastičnega društva Novo mesto so se v soboto, 6.novembra 2021, udeležile prvenstvenega tekmovanja v Rušah, kjer so zabeležile dobre rezultate. Prva stopnja je osvojila ekipno tretje mesto (Sara, Naja, Julija, Špela, Zala). Posamično sta bili v kategoriji deklic nad 8 let s sedmim mestom najboljši Špela Gašperšič in Naja Kovačič. Uspeh je z desetim mestom dopolnila Sara Berk.
Deklice 2. stopnje so ekipno osvojile četrto mesto (Ema, Sara R., Sara M., Valentina, Luna), posamično pa je bila v kategoriji deklic nad 9 let najboljša Valentina Potokar, ki je osvojila deveto mesto. V 3. stopnji so deklice ekipno osvojile drugo mesto (Ema, Vita, Klara). Odlično prvo mesto je v kategoriji deklic do 10 let ponovno osvojila Ema Lesjak, v kategoriji deklic nad 10 let je bila Vita Dolinar šesta, Klara Matoš pa deveta.

Deklice 4. stopnje so bile ekipno tretje (Nika, Živa, Julija), posamezno pa so tokrat tekmovale nekoliko slabše in niso posegle bo visokih uvrstitvah. V 5. stopnji smo imeli samo dve tekmovalki. Ema Tomažič je osvojila osmo mesto, Tina Ovniček pa je bila deseta.
S prikazanimi vajami smo zelo zadovoljni in hkrati nadvse optimistični pred Državnim prvenstvom v športni gimnastiki, ki bo 13. in 14. novembra 2021 v Novem mestu.

Akrobati tudi do odličji

V Ljubljani je v soboto, 6.11.2021, potekalo Državno prvenstvo v akrobatiki za leto 2021, katerega so se udeležili tudi telovadci Gimnastičnega društva Novo mesto. Fantje so tokrat nastopili v manjšem številu, kljub temu pa so domov prinesli kar dve medalji. Lovro Selan je v kategoriji mlajših dečkov, kljub ponesrečenemu zadnjemu nastopu, osvojil osmo mesto. Skoraj brez napak sta nastopila oba mladinca, saj je Lev Špes osvojil naslov drugo mesto, na stopnički nižje pa mu je z osvojenim tretjim mesto družbo delal Tim Brodnik.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča