petek, 19 aprila, 2024
DomaKulturaFOTO: Glasbeno društvo Stretto in Zvoki pomladi

FOTO: Glasbeno društvo Stretto in Zvoki pomladi

V Župnijski cerkvi Sv. Jakoba v Ljubljani je bil minulo nedeljo prvi koncertni projekt Glasbenega društva Stretto pod imenom Zvoki pomladi. Nastopali so člani Glasbenega društva Stretto in učenci Glasbene šole Marjana Kozine, sestavljeni v komorni godalni orkester brez dirigenta.

Glasbeno društvo Stretto je novo osnovana skupina mladih in v profesionalnem svetu že uveljavljenih klasičnih glasbenikov, ki so se kot prijatelji odločili združiti v instrumentalni ansambel. Vodilna ideja je ustvarjanje svobodnega ustvarjalnega prostora, v katerem ima vsak posameznik možnost izražanja, organizacije individualnega glasbenega projekta in komornega igranja.

Namen prvega projekta “Zvoki pomladi” je, da mladim učencem godalnih inštrumentov omogoči izkušnjo koncertnega nastopanja v komornem orkestru.

Na programu so se zvrstile klasične mojstrovine Vivaldija, Bacha in Brittna, katerih dela so železni repertoar za tovrsten sestav. Predstavili so se solisti Jan Šoštarič, Vivijana Rogina in Nikola Semić. Za organizatorje je bil koncert uspeh, saj so zbrali veliko občinstvo, ki pa je z navdušenim aplavzom nagradilo skrbno dodelane izvedbe skladb.

Koncert Zvoki pomladi je bil nedvomno dogodek, ki je združil ljubitelje klasične glasbe. Vsi nastopajoči so dokazali, da imamo v Sloveniji izjemne glasbene talente, ki s svežimi idejami pomlajujejo in ohranjajo priljubljenost klasične glasbe v slovenskem glasbenem prostoru.

Naslednji koncert projekta bo v že ta četrtek, 27. aprila, v Sarajevu. (Vesna Grabnar, 
Glasbeno društvo Stretto)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča